Случаите на морбили в Европа са достигнали рекордно високи нива,

...
Случаите на морбили в Европа са достигнали рекордно високи нива,
Коментари Харесай

Случаите на морбили са достигнали рекордно високи нива в Европа

Случаите на морбили в Европа са достигнали рекордно високи равнища, съгласно Световната здравна организация (СЗО). Повече от 41 хиляди души са били инфектирани през първите шест месеца на 2018 година, което докара до 37 смъртни случая, написа Военновъздушни сили.

Миналата година случаите са били 23,927, а миналата година - 5,273. Експерти упрекват този скок в инфекциите за спад в броя на имунизираните. Ваксината може да предотврати инфекцията, само че дискредитираните проучвания преди 20 години, които неправилно свързват тази ваксина с аутизма, са възпрели доста хора да й се доверят.

СЗО призовава европейските държави да подхващат дейности. 

Украйна и Сърбия са измежду страните с най-високи темпове на разпространяване на заболяването в Европа. Заразените в Украйна до момента са 23 хил, а в Сърбия има 14 смъртните случая от началото на годината.

" Тези резултати потвърждават, че всеки незадоволително ваксиниран човек остава уязвим, без значение къде живее и всяка страна би трябвало да продължи да упорства за увеличение на обсега и за затваряне на пропуските в имунитета ", заявява д-р Недрет Емироглу от СЗО.

Инфекцията трае седем до 10 дни. Но до момента в който множеството хора се възвръщат изцяло, при някои тя може да докара до съществени затруднения, в това число:
енцефалит (инфекция и отичане на мозъка)менингитфебрилни конвулсиипневмониячернодробна зараза (хепатит)
" По-голямата част от случаите, които виждаме, са при младежи и младежи, които са пропуснали имунизацията, когато са били деца ", споделя доктор Мери Рамзи.

" За една болест, предотвратима с ваксини, случаите са твърде доста, а броят на случаите на морбили тази година е просто изумителен ", заявява д-р Паулин Патерсън от Лондонското учебно заведение по хигиена и тропически болести.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР