Случаите на КОВИД-19 във Великобритания са се увеличили за първи

...
Случаите на КОВИД-19 във Великобритания са се увеличили за първи
Коментари Харесай

Случаите на КОВИД-19 във Великобритания се увеличиха драстично

Случаите на КОВИД-19 във Англия са се нараснали за първи път от два месеца.

Скокът евентуално се дължи на повишаване на случаите на истинския вид на Omicron BA.1 дружно с по-новите разновидности BA.4 и BA.5, заяви през днешния ден Националната статистическа работа. По нейни данни общо 989 800 души са били с вируса предходната седмица по отношение на 953 900 през миналата.

Това е първият път от три месеца, когато общият брой на инфекциите нараства през седмичен интервал. През март случаите се увеличаваха всяка седмица и доближиха рекордните 4,9 милиона.



В Обединеното кралство процентът на хората с позитивен тест за КОВИД-19, съчетаем с Omicron разновидностите BA.1, BA.4 и BA.5, се е нараснал през последната седмица, като има повишаване при възрастовата група сред 35 и 49 години. Процентът на позитивните проби е понижен при хората над 50 години.

Omicron BA.1 е истинският вид на Omicron, който провокира повишаване на инфекциите в страната през декември и началото на януари тази година. По-новите разновидности BA.4 и BA.5, които неотдавна бяха класифицирани като " разновидности, предизвикващи безпокойствие ", от Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство, евентуално ще имат преимущество пред BA.2, който остава преобладаващият вид сега.

Първоначалните проучвания демонстрират, че разновидностите BA.4 и BA.5 имат степен на " имунно бягство ", т. е. че имунната система към този момент не може да разпознава или да се бори с вируса. Това евентуално ще способства за тяхното доминиране над BA.2, сподели Агенцията за здравна сигурност.

Д-р Джейми Лопес Бернал, съветник епидемиолог на организацията за имунизации и противопоставяне, сподели, че последните данни демонстрират дребен растеж в равнищата на позитивност и хоспитализации с КОВИД-19, само че тези дребни нараствания би трябвало да се поясняват с нараснало внимание, защото данните може да са обект на закъснение заради празника за платинения празник на кралица Елизабет Втора.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР