Случаите на домашно насилие в Германия са нараснали значително през

...
Случаите на домашно насилие в Германия са нараснали значително през
Коментари Харесай

На всеки три дни в Германия умира жена, убита от партньор

Случаите на домашно принуждение в Германия са нарастнали доста през 2022 година. Две трети от жертвите са дами. Броят на недекларираните случаи вероятно е още по-висок, тъй като не всички подават тъжби.

По данни на " Велт ам Зонтаг " в е имало съвсем 180 000 жертви - с 9,3% повече, в сравнение с през миналата 2021 година. През юли ще излезе нов просторен разбор по този въпрос.

Значително нарастване по отношение на пандемичната 2021 година

Вестник " Велт ам Зонтаг " се базира на министерствата на вътрешните работи и на престъпните отдели на 16-те федерални провинции - от тях излиза, че полицията е записала общо 179 179 жертви на в цялата страна.

Като причинители се показват съпрузи, някогашни сътрудници и членове на фамилията. Две трети от жертвите са дами. Броят на недекларираните случаи вероятно е доста по-голям, тъй като доста от тях не смеят да подадат тъжба. Две трети от дамите, които са жертви на принуждение, не се обръщат към полицията или не търсят помощ другаде, даже и след най-тежко принуждение.

Насилие от брачен партньор или сътрудник

Според министърката по проблемите на фамилията Лиза Паус всяка четвърта жена в Германия е претърпяла най-малко един път в живота си физическо или полово принуждение от страна на своя сътрудник или някогашен сътрудник. Според статистиката, убита от своя сътрудник или някогашен сътрудник.

В момента в цялата страна има близо 400 предпазени домове за дами и повече от 750 консултантски центъра. Потребността от повече сходни институции е явна, считат специалисти.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР