Случаите на COVID-19 в България вече са 1171. През последните

...
Случаите на COVID-19 в България вече са 1171. През последните
Коментари Харесай

Нов пик на заразени с COVID-19 у нас, 90 нови случая за последните 24 часа

Случаите на COVID-19 в България към този момент са 1171. През последните 24 часа са потвърдени още 90 нови случая. От тях в болница са постъпили 21. Активните области са 13.

Новозаразените са в областите София (29 случая), Видин (18 случая), Плевен (12 случая - 9 са от цех „ Мизия “ и трима са контактни на работещи в завода), Кюстендил (5 случая), Благоевград (11 случая), Сливен (5 случая), Ямбол (2 случая), Русе (3 случая), Бургас (1 случай), Велико Търново (1 случай), Перник (1 случай), Пловдив (1 случай) и Враца (1 случай).

Най-много инфектирани досега има в София – 623 души.

Това съобщи ръководителят на Националният действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

От всички 1171 инфектирани с COVID-19 – 579 са мъже, а 592 дами.

270 са лицата с доказан COVID-19 в България, които са настанени под лекарско наблюдаване в болнични условия, като 37 от тях са в интензивни структури. Най-възрастният пациент е на 95 години, а най-малкият – бебе на 2 месеца.

10 са новите случая на инфектирани деца. В Благоевград – три, в София – две, Видин – две, Кюстендил, Перник и Бургас – по едно. Има двама нови умряли за миналия ден и по този начин броят на жертвите към този момент е 52.
129 са към този момент позитивните проби на медици. Излекуваните пациенти са 193.

На 200 теста намираме един при инцидентните случаи. Масово новите заболели са от огнищата.

" Пикът се отдава на това, което приказваме - Великден ", сподели ген. Мутафчийски.

Д-р Ангел Кунчев съобщи, че повода за инфектираните медици е неизползването на защитни средства, както би трябвало. 34 са новите случаи на медицинските лица. Особено тежка е обстановката във Видин, където има 12 нови случая на инфектирани медицински служащи.

Относно дали ще се затварят градове поради идните празници, ген Венцислав Мутафчийски съобщи, че Щабът е обезпокоен, само че градове не затваря. " Това го прави държавното управление ", сподели той.

Във връзка с автокината, в случай че се наложи ще се изследва въпросът, сподели ген. Мутафчийски и подсети още веднъж, че ограниченията в България са извънредно демократични.

Лабораториите, в които се изследват COVID-19, ще издъхнат в един миг. Причината е, че липсват молекулярни вирусолози, а наличните работят непрекъснато.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР