Случаи на агресия над деца е имало и в центъра

...
Случаи на агресия над деца е имало и в центъра
Коментари Харесай

Агресия над деца и в Борован: Възпитател обижда децата на „олигофрени“ и раздава шамари!

Случаи на експанзия над деца е имало и в центъра за настаняване от фамилен вид в село Борован, излиза наяве от видеозаписи, публикувани в медийното пространство.

На един от тях се вижда по какъв начин чиновник удря юноша и го наскърбява. С нецензурни думи и закани към него налита и възпитателка. Има и други записи, които демонстрират по какъв начин същата възпитателка – Людмила Петрова, бие 15-годишната Михаела, тъй като избягала от учебно заведение. „ Като стигнах горе, в дома, тя ме извика и почна да ме скубе за косата и да ме рита “, споделя момичето.

13-годишната Юлияна е другата жертва на на възпитателката. Този път – тъй като сестрата на момичето избягала от вкъщи, а то не я издало.

„ Просто ме тупна на земята и ме оскуба “, споделя детето през сълзи. От личния състав настояват, че не са знаели за насилието.

„ Недопустимо е! Това са деца, които, като се изключи че са лишени от наставнически грижи, на тях им липсват любов, поддръжка, упътвания, опора и ние сме хората, които би трябвало да им го дадем “, разяснява психологът Велина Тодорова, представена от БТВ.

Агресивната служителка от през днешния ден изненадващо е в болничен. Според децата тя постоянно раздавала „ правораздаване “.

И от Община Борован настояват, че също не са знаели за случаите на експанзия. „ Ще подхваща съответните дисциплинарни ограничения по отношение на шефа “, увери кметът Десислава Тодорова.

Управителят на центъра е в болница. До през днешния ден краткотрайно го замествала възпитателката от клиповете.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР