Словесна престрелка между президента Румен Радев и кандидата за президент

...
Словесна престрелка между президента Румен Радев и кандидата за президент
Коментари Харесай

Задочен спор между президента Румен Радев и кандидат-президента Лозан Панов

Словесна престрелка сред президента Румен Радев и претендента за президент Лозан Панов поради репликата на Панов в " Още от деня " по адрес на Радев, че е " подправен воин ". Панов изясни това определение с мнението си, че Радев не е употребявал всички благоприятни условия, с цел да се опълчи на назначението на основния прокурор Иван Гешев и е почнал да приказва остро по тематиката едвам след акцията на прокуратурата в президентството. Румен Радев пък отговори, че неговият спор е с жителите, зад които стои през целия си мандат.

Кандидатът за президент, повдигнат от Инициативен комитет, и ръководител на Върховния касационен съд Лозан Панов упрекна президента Румен Радев, че е яхнал вълната на националното неодобрение едвам когато прокуратурата е влезнала в неговата институция, само че е стоял безразличен, когато са овладявани други структури в страната, и даде образец с назначението на основния прокурор.

" След това този естествен яд на хората беше управляван от президента, това беше индивидът, който пое този яд и то без, съгласно мен, съображение и ето тогава аз замълчах, тъй като не желая да вземам участие в основаването на един подправен воин ", съобщи Лозан Панов.

Държавният глава разяснява сбито репликата на ръководителя на Върховния касационен съд и сподели, че чака търпелив спор без компромати.

" Аз съм човек на дълга. Претенциите, че са герои, оставям на други. Вижте, аз чакам в действителност в тази напрегната конюнктура да има една толерантна акция. Да бъдат водещи концепциите, а не компроматите, и най-много всеки да има опция да изяви себе си. Да се показа кой е, защо се бори и по какъв начин ще се бори. Моят спор е с българските жители. Водя го през целия този мандат ", отвърна Румен Радев.

На въпрос с кого от другите кандидат-президенти би му бил забавен дебатът, той уточни, че ще му бъде забавен дебатът с всички кандидат-президенти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР