Словенска компания е първата фирма в страната, решила да въведе

...
Словенска компания е първата фирма в страната, решила да въведе
Коментари Харесай

Словенска фирма дава 70 евро на всеки служител, който се ваксинира

Словенска компания е първата компания в страната, решила да вкара парични тласъци за служащите, които се имунизират против COVID-19, съобщи организация Хина.
Щатните служащи и краткотрайно назначените посредством организации по заетостта ще получат еднократен тласък от 70 евро, в случай че доникъде на август показват доказателство, че са се ваксинирали.
Решението на компанията беше подкрепено от основния инфектолог в експертния екип на словенското държавно управление Матея Логар, която сподели, че схваща какви загуби търпят работодателите от домашната карантина или болничните на служащите, инфектирани с ковид.
Синдикатът на компанията обаче изрази песимизъм за резултата от самодейността, а обособени служащи обявиха, че няма да се имунизират и са срещу "дискриминацията " на неимунизираните.
Генералният шеф сподели, че компанията изнася 90 % от своите артикули и не може да си разреши по-голяма пауза в производството поради болнични.
Той изясни, че решението за парични тласъци за имунизираните е взето по образеца на огромни интернационалните корпорации.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР