Словения трябва да ускори процедурите по предоставяне на убежище и

...
Словения трябва да ускори процедурите по предоставяне на убежище и
Коментари Харесай

Съветът на Европа предупреди Словения да не затваря границите си за мигранти

Словения би трябвало да форсира процедурите по даване на леговище и да не ползва новия закон, който й разрешава да затвори границите си за множеството противозаконни мигранти. Това съобщи през днешния ден комисарят на Съвета на Европа по правата на индивида Нилс Муйжниекс, представен от " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция.

Словения " се трансформира в последна дестинация за претенденти за леговище и управляващите би трябвало да подобрят качеството на услугите към тях, в това число да съкратят процедурите по предоставяне на леговище ", споделя Муйжниекс в отчет. Той упорства някогашната югославска република да уреди езикови курсове и по-лесен достъп до пазара на труда за мигрантите.

По данни на словенското министерство на вътрешните работи процедурата нормално трае към седем месеца, само че може да отнеме и повече от година. Миналата година в страната с население към 2 милиона души са били подадени 1308 молби за леговище, 170 от които са били утвърдени.

В същото време Словения е притискана от Унгария и Австрия да затегне граничния надзор и да не пуска мигранти на тяхна територия, отбелязва Ройтерс. През януари словенският парламент одобри закон, който разрешава на управляващите да затворят границите за мигранти, в случай че решат, че това е нужна мярка за запазване на националната сигурност.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР