Словения е първият финалист на Европейското първенство по волейбол за

...
Словения е първият финалист на Европейското първенство по волейбол за
Коментари Харесай

Словения пречупи Полша за нов финал на Евроволей

Словения е първият финалист на Европейското състезание по волейбол за мъже, откакто се наложи над един от домакините Полша с 3:1 гейма – в обособените елементи (17:25, 32:30, 25:16, 37:35).

В Катовице, подкрепяни неистово от своите правилни последователи, „ Дружина полска “ започва по превъзходен метод в ролята си на любимец и затвори откриващата част на 17 точки. Втората бе извънредно трагична и отиде на сметката на словенците, които се върнаха в конфликта. В третия гейм воденият от Алберто Джулиани отбор бе решителен и се приближи на гейм от крайния триумф.

Четвъртата част бе още веднъж, сходно на втората, изпълнена с доста драма и обрати, като в последна сметка след две извоювани обжалвания от поляците, нищо не можеше да спре Тончек Щерн и компания по пътя към финала. Именно Щерн бе най-резултатен с 20 точки за спечелилите. Още трима волейболисти на Словения приключиха с двуцифрен точков актив – Клемен Чебул със 17 точки, Тине Урнаут с 15 и Ян Кожамерник с 13. За настоящия повторен международен първенец Вилфредо Леон завърши с 20 точки, а с по 12 се регистрираха Бартош Курек и Якуб Кохановски, само че напъните им бяха незадоволителни.

Съперникът на Словения в неделния край ще бъде избран от срещата сред настоящия европървенец Сърбия и Италия. Играчите на Алберто Джулиани са още веднъж на край след 2015 и 2019 години, когато отстъпиха надлежно на Франция и Сърбия в разногласието за трофея. Полша ще играе за третото място.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР