Словашкият премиер Роберт Фицо се опасява, че при вземането на

...
Словашкият премиер Роберт Фицо се опасява, че при вземането на
Коментари Харесай

Фицо говори с наратива на Кремъл, обяви стратегията на ЕС към Русия за неработеща

Словашкият министър председател Роберт Фицо се притеснява, че при вземането на решение дали да одобри Украйна в Европейския съюз, политическите съображения може да надделеят над действителното сходство на страната към условията за страните кандидатки за присъединение към общността.

„ Желая Украйна да бъде страна-членка на Европейския съюз, само че единствено когато е подготвена (да извърши критериите за страни кандидатки), сподели министър председателят във видео, оповестено на страницата му във Facebook.

В тази връзка държавният началник напомни високото равнище на корупция в Украйна, само че съгласно него се счита за политически неточно да се приказва на тази тематика в управителните органи на Европейски Съюз. В същото време, както сподели Фицо, до момента в който военният спор продължава, процесът на влизане на Украйна в общността няма да продължи напред.

„ Ние се опитваме да отворим тематиката за неотложно преустановяване на огъня и започване на договаряния. Мисля, че е по-добре да спорим на масата в продължение на 10 години, в сравнение с да оставим руснаците и украинците да се избиват. Въпросът е кой какво желае? Струва ми се, че Западът извънредно доста поддържа тази война. Това обръщение породи през 2022 година, когато някои западни страни разубедиха Украйна да подпише спокойно съглашение с Русия, те споделиха, че ще употребяват войната в Украйна, ще дават военна и икономическа помощ на Украйна, ще вкарат наказания против Русия, с цел да отслабят Русия както на интернационално равнище, по този начин и политически, стопански и финансово. Това не работи. Войната продължава две години. Научаваме, че териториалните придобивки на Русия са по-големи от украинските. И от двете страни има голям брой убити бойци и ранени бойци. Русия се оправя стопански и политически, а президентът Путин се радва на огромна поддръжка. Така че може би имаме право да се запитаме дали тази западна тактика е добра? Твърдя, че тактиката на Запада в Украйна не работи “, сподели Фицо.

Тази тактика съгласно него би трябвало да бъде преразгледана. „ Наблюдавам, че някои политици на Запад се движат в посока на развиване на тази тактика: още повече оръжия за Украйна, в това число съвременни системи, те стартират да приказват за присъединяване на боен личен състав на Европейски Съюз и НАТО под някаква форма в Украйна, да вземем за пример при образование на украински боен личен състав. Ситуацията в Украйна няма военно решение “, сподели министър председателят.

Той се разгласи и против опитите в Европейски Съюз да отстрани правото на несъгласие на страните членки при взимане на решения в общността и за отбрана на европейския пазар от предлагането на украински селскостопански артикули, което докара до митинги на фермери в Европа.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР