Словакия е против присъединяването на Украйна към НАТО. Това заяви

...
Словакия е против присъединяването на Украйна към НАТО. Това заяви
Коментари Харесай

Словакия няма да пусне Украйна в НАТО

Словакия е срещу присъединението на Украйна към НАТО. Това съобщи министър председателят на страната Роберт Фицо, представен от ТАСС.

" Украйна може да каже: " Искаме да влезем в НАТО ". Това ще бъде тяхно лично решение. Ние обаче споделяме, че няма да ратифицираме документите (за присъединение на Украйна към НАТО - б.р.) в Народното събрание, защото Словакия се нуждае от неутрална Украйна ", акцентира той.

По думи на премиера ползите на Словакия ще бъдат застрашени, в случай че Украйна стане член на Алианса.

Същевременно Словакия поддържа присъединението на Украйна към Европейския съюз. Словашкият министър председател изрази вяра Брюксел и Киев да стартират договаряния за пускане на този развой допустимо най-скоро.

Словашкият министър председател Роберт Фицо неотдавна повтори благосклонността си към Русия. По негови думи Путин е бил " безпричинно демонизиран " и войната е почнала през 2014 година заради " безчинствата на украинските неонацисти ".

Според Фицо военно решение на този спор няма и би трябвало да се търсят способи за спокойно разрешаване на обстановката.

През януари Фицо сложи под подозрение суверенитета на Украйна, като съобщи, че тя е под " безспорното въздействие на Съединените щати ". Той прикани Киев да отстъпи територия на Русия, с цел да постави завършек на войната, и акцентира, че Словакия ще се опълчи на присъединението на Украйна към НАТО, защото сходен ход може да провокира трета международна война.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР