Слоновете са признати за най-интелигентните и състрадателни създания, а всяка

...
Слоновете са признати за най-интелигентните и състрадателни създания, а всяка
Коментари Харесай

Световен ден на слоновете: Признати са за най-интелигентните и състрадателни създания

Слоновете са приети за най-интелигентните и състрадателни създания, а всяка година на 12 август светът им отдава подобаващото внимание.

По публични данни слоновете са измежду животните, които годишно убиват най-вече хора. Но виновността за това не е в слоновете, а в хората, които непрестанно лимитират територията на огромните бозайници, преследват ги и ги убиват поради бивните им.

Двете дребни са се родили на 25 юни единствено по 113 грама всяко

В чест на празника Зоологическото сдружение на Лондон (ZSL) пусна фрагменти от камерите в Центъра за грижи за слонове в зоологическата градина Whipsnade, на които се вижда по какъв начин 11-месечният Нанг Фая се любува на безгрижните игри.

Снимка: Reuters

Камерите са конфигурирани, с цел да бъдат следени животните непрекъснато, което е жизненоважно както за грижите за тях, по този начин и за учените и природозащитниците. Лондонската зоологическа градина приютява седем азиатски слона, в това число един мъжки образец, пет женски и дребният Нанг Фая.

Бебето към този момент тежи 156 кг и се учи да плува в особено построен за задачата басейн

Ето още няколко любопитни обстоятелството за слоновете:

Гестационният интервал на слона е 22 месеца – по-дълъг от всички други бозайници в света.Новородено човешко бебе тежи приблизително 3 кг, до момента в който новородено слонче може да доближи 260 кг.Бебето се изправя и стартира да върви единствено малко откакто се роди.Хоботът на слона е задоволително сензитивен, с цел да пасе трева и е задоволително мощен, с цел да откъсне клон от дърво.Хоботът се употребява и за пиянство на вода – слонът може да изсмуче до 14 литра едновременно и по-късно да я погълне напряко в стомаха си.Когато се къпе, слонът засмуква вода, с цел да пръска по тялото си. След банята той пръска нечистотия и тиня върху себе си, който като изсъхне работи като слънцезащитен крем.Слоновете имат две походки – мудна за разходка и по-бърза, която е сходна на тичането. Те не могат да скачат, само че могат да плуват и тогава употребяват хобота си като шнорхел.Женските прекарват целия си живот в тесни фамилни групи, формирани от майки, баби, лели, сестри и дъщери. Най-възрастната жена нормално води групата.Възрастните мъжки слонове избират да водят ергенски метод на живот.Африканските слонове спят най-вече по два часа на денонощие, като постоянно будуват по 48 часа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР