Слонът в стаята, който всички се преструват, че не виждат,

...
Слонът в стаята, който всички се преструват, че не виждат,
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Слонът, който всички се правят, че не виждат, е референдумът на ''Възраждане''

" Слонът в стаята, който всички се преструват, че не виждат, е референдумът за запазването на лв. като национална валута на " Възраждане ". Каквото и да стане с референдума, " Възраждане " печелят от това ", заяви пред БНР социологът Първан Симеонов от " Галъп Болкан Интернешънъл ".
Срокът на Народното събрание да реши какво ще прави с референдума на " Възраждане ", които събраха над 600 000 подписи за инициирането му, е до 7 юли. 
" Ако им спрат референдума, това ще провокира не просто следващи политически бонуси за " Възражданe ", а чисто човешка благосклонност към подписка на 600 000 души, за която някои се преструват, че не съществува. Така обаче работи демокрацията ", разяснява Симеонов.
По думите му в България се заражда генерална съпротива на мейнстрийм посоката (б.а - общоприетата), като акцентира, че не става дума единствено за " Възраждане ". Симеонов сподели, че е нужно да се предложат по-балансирани хрумвания в тази посока, с цел да може хората, представляващи това пространство да се припознаят.
Според него това са двете съставки на българското общество - креативната, интелектуална част и локалната, консервативно насочена общественост.
По думите му архитектът на " сглобката " сред ГЕРБ и ПП-ДБ е Христо Иванов. Той уточни, че ползите на двете партии са се синхронизирали и по тази причина може да се каже, че ръководството им има евентуален живот, само че се сигурно не е устойчиво.
" Караниците са им значими с цел да пазят идентичността си. ПП-ДБ знаят, че с тази коалиция залагат на карта своята еднаквост и надлежно - битие ", сподели Първан Симеонов.
Според него сред " Възраждане " и всички останали политически сили се отваря сериозна електорална ниша, която обаче не е ясно дали Българска социалистическа партия ще успее да заеме. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР