Сливен. Ученици демонстрираха майсторско шофиране в междуучилищно състезание за водачи

...
Сливен. Ученици демонстрираха майсторско шофиране в междуучилищно състезание за водачи
Коментари Харесай

Сливен: Кметът Стефан Радев връчи награди на победителите в междуучилищно състезание за водачи на МПС

Сливен. Ученици демонстрираха майсторско шофиране в междуучилищно съревнование за водачи на моторно транспортно средство в Сливен, оповестиха от Община Сливен . Кметът на Сливен Стефан Радев връчи награди на спечелилите в междуучилищното съревнование за водачи на моторно транспортно средство в Професионалната гимназия по механотехника в Сливен. То е част от самодейността, отдадена на Европейския ден без жертви на пътя – 21 септември.
„ Благодаря за поканата да участвам на днешната проява на майсторско шофиране на възпитаници от Вашето учебно заведение. Радостен съм, че съм в учебното заведение, в което се усвояват познания и умения за майсторско ръководство и поддържане на колите. Днешният ден е изключително значим освен за вас, младежите, само че и за всички хора, които са на пътя. Вие би трябвало да пазите освен своя живот, само че и този на останалите участници в придвижването ”, уточни в приветствието си кметът Стефан Радев.
В надпреварата, което се състоя в двора на учебното заведение, се включиха петима възпитаници от механотехникума. Първи се класира Митьо Димитров, второ място зае Десислав Славов, трети Станимир Веселинов, четвърти е Димитър Рашков и пети се класира Божидар Колев.
Състезанието следиха кметът на Сливен Стефан Радев, зам.-областният шеф Димитринка Петкова, доктор Бисерка Михалева, шеф на РУО Сливен, шефът на гимназията Татяна Минчева, преподаватели и възпитаници.
Лице на тазгодишната акция е нашият съгражданин Павел Жеков – европейски първенец и занаятчия на спорта по автомобилизъм, първи създател на Академия за безвредно майсторско шофиране. „ 80 на 100 от злополуките са породени от неумението да се управлява автомобила. Безопасността се придобива, и вие тук се учите на това ”, сподели Жеков.
Всички детски градини и учебни заведения в Сливен през днешния ден се включиха в акцията с разнообразни начинания и мероприятия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР