Сливен. Цифровите инструменти позволяват достигане до децата със специални образователни

...
Сливен. Цифровите инструменти позволяват достигане до децата със специални образователни
Коментари Харесай

Европейски избори 2019 г.: Българският еврокомисар Мария Габриел откри ХХI Национален фестивал на детската книга в Сливен

Сливен. " Цифровите принадлежности разрешават постигане до децата със специфични просветителни потребности. Книгите са от решаващо значение за построяването на полезности и морални правила. Детската книга открива нови хоризонти пред дребните читатели, кара ги да сътворяват светове и картини в съзнанието си, среща ги с невероятни герои и ги учи, че положителното и стойностното се реализира с труд и неизменност. А през днешния ден цифровите технологии дават голям брой благоприятни условия да вдъхновим децата да четат. Нека създадем детството им по-добро посредством даровете на хубавата детска литература, на богатия език, на полезностите и въображението ". Това съобщи българският еврокомисар и лидер на листата на ГЕРБ/ЕНП на идните избори за Екологичен потенциал Мария Габриел при откриването на ХХI Национален фестивал на детската книга в Сливен, чийто основател е Регионална библиотека „ Сава Доброплодни “, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .
Тя направи любопитен паралел сред времето, когато разказвачът на истории разчиташе извънредно на взаимовръзката автор-художник, и съвремието ни, в което имаме все по-голям брой електронни книги и книжни приложения за деца. Според Габриел, в случай че една апликация може да въодушеви другояче отказващо да чете дете и го трансформира в разпален четец, то би трябвало да възприемем новите технологии. „ Благодарение на книжните приложения, децата към този момент сами взаимодействат с описа на една история, като могат да избират какъв поврат да се случи. Това става допустимо въз основа на големия избор от фотоси, видеа и аудио файлове, позволяващи да се избират разнообразни пътища на развиване на случката. Тази опция за взаимоотношение приобщава децата и подтиква тяхното творчество и въображение “, акцентира още българският еврокомисар.
Мария Габриел означи също провокациите, пред които цифровизацията изправя обичайния издателски бизнес, само че и опциите за тези, които желаят сами да разгласяват творбите си. Вече не става дума просто за веригата автор-художник-издател. Екипът се уголемява и в неговия състав към този момент са програмистите, графичните дизайнери, специалистите по приложение на игрови модели, педагози и озвучаващи артисти. „ Не на последно място, цифровизацията може да ни помогне да достигнем до голям брой деца със специфични просветителни потребности посредством разнообразни решения, които да им разрешат да изживеят пълноценно своето детство и да се приобщят към останалите им връстници “, акцентира най-после българският еврокомисар по цифровата стопанска система и общество Мария Габриел.
Гости на събитието бяха още претендентът за евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Камен Костадинов, регионалният шеф Чавдар Божурски, кметът на Сливен Стефан Радев, ръководителят на Общински съвет Димитър Митев, заместител – кметове, началникът на РУО – Сливен Милена Чолакова, представители на просветителни и културни институции. От името на народните представители от ГЕРБ Десислава Танева и Галя Захариева, на уредниците на фестивала, бяха връчени приветствени адреси и цветя.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР