Сливен посреща днес участници от 10-ата юбилейна Национална среща на

...
Сливен посреща днес участници от 10-ата юбилейна Национална среща на
Коментари Харесай

Сливен е домакин на Х Национална среща на главните архитекти и експерти по устройствено планиране от общините

Сливен посреща през днешния ден участници от 10-ата юбилейна Национална среща на основните архитекти и специалисти по устройствено обмисляне от българските общини.

Тя ще продължи до 29 април. В нея се включват необятен кръг от експерти, измежду които основни архитекти от общини от страната, специалисти по устройствено обмисляне и капиталово планиране, отраслови зам.-кметове, инженери, ръководители на комисии в общинските препоръки, чиновници в посочените посоки и други

Програмата на форума включва няколко панела. Първият е пленарна сесия, на която ще бъдат разисквани краткосрочни и дълготрайни промени в законодателството, обвързвано с устройството на територията, цифровизация на капиталовия развой и благоприятни условия за финансиране на общинските планове. Дискусиите ще продължат с обрисуване на функции и отговорности в контрола по строителството. Мерки за повишение качеството на плановете и справяне с противозаконното строителство. Добрите практики при осветление на градски пространства също са измежду заложените в програмата тематики.

В хода на диалозите ще бъде подложен акцент и на промени в нормативната уредба за наличието, основаването и поддържането на кадастралната карта и кадастралните регистри. Ще бъдат обрисувани и опциите за възстановяване на процесите по запазване недвижимото културно завещание и на взаимоотношение сред Националния институт за недвижимо културно завещание и общините.

В рамките на визитата гостите и участници на срещата ще имат опция да се срещнат с архитектурни и културни обекти от община Сливен.

Юбилейният експертен конгрес се провежда от Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ), с поддръжката и съдействието на Община Сливен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР