Сливен. Общински съвет-Сливен даде съгласие да бъде подписан меморандум за

...
Сливен. Общински съвет-Сливен даде съгласие да бъде подписан меморандум за
Коментари Харесай

Сливен: Общинският съвет даде съгласие да бъде подписан меморандум за сътрудничество между Общината и „Национална компания индустриални зони“

Сливен. Общински съвет-Сливен даде единодушие да бъде подписан меморандум за съдействие сред Община Сливен и „ Национална компания индустриални зони “ ЕАД. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . В претекстовете на вносителя - кметът Стефан Радев, се показва, че сдружението е със 100% държавно присъединяване в капитала и интензивно работи с българските общини за развиване на районите посредством нови капиталови планове. Компанията осъществя взаимни дейности с общините за разпространение на опциите за вложения, съгласуване и създаване на взаимни начинания. Съгласно взетото през днешния ден решение, на кмета се разпорежда да подпише меморандума и да съставлява Община Сливен като страна по него.
Общинският съвет през днешния ден даде единодушие Община Сливен да кандидатства с план пред Оперативна стратегия „ Околна среда 2014- 2020 “. Проектът е " Превенция и противопоставяне на свлачищните процеси за ограничение на риска от тях, в това число по републиканската пътна мрежа “ и е за свлачище в региона на Детско населено място „ Качулка “.
И още едно решение на Общинския съвет: даде се единодушие Община Сливен да кандидатства пред Фонд „ Социална протекция ” към Министерството на труда и обществената политика с планово предложение „ Осигуряване на съоръжение и обзавеждане за Център за обществена рехабилитация и интеграция за незрящи, гр. Сливен ”. Съгласно решението Община Сливен ще обезпечи лично финансиране в размер на 2 994,98 лева от общия бюджет, чийто размер на 29 949,80 лева
Вносителят на предлагането за основаване на звено „ Общинска полиция “ - общинският консултант Момчил Пантелеев, отдръпна предлагането си. Той съобщи от трибуната, че това се постанова, с цел да бъде предлагането прецизирано и благодари на сътрудниците си за виновното отношение, с което са се провели дебатите по него в непрекъснатите комисии.
Със свое решение от през днешния ден Общински съвет - Сливен утвърди нова градска линия № 9. Тя е с маршрут бул. „ Ст. Караджа ”- бул. „ Ген. Скобелев ”- ул. „ Г.С.Раковски ”- бул. „ П Хитов ”- бул. „ Ст. Стамболов ”- бул. „ Бургаско шосе ”- бул. „ Илинденско въстание ”- бул. „ Цар Симеон ”- ул. „ Светлина ” и назад. Променя се разписанието на линии №2 и №22 с спомагателни курсове. Разписанията ще се извършват от „ Пътнически транспорти “ ЕООД. Решението през днешния ден беше взето след предложение, постъпило от изпълнителния шеф на „ Е.МИРОЛИО ” ЕАД за обезпечаване на градския пътнически превоз от работническия и административен състав за трисменния индустриален режим на работа във компанията.
На съвещанието през днешния ден за шеф на „ Обреден комплекс “ ЕООД беше определен Георги Киров. За шеф на Оперативна програма „ Градска подвижност “ беше определен Димитър Пантелеев. Двамата бяха одобрени, след извоювани състезания. Днес беше разгласен конкурс за Оперативна програма „ Озеленяване и гробищни паркове “.
Общинският съвет даде през днешния ден единодушие за даване използването на пасищата, мерите и ливадите от общинския аграрен фонд на територията на Община Сливен за стопанската 2018-2019 година, а също и за отдаване чартърен на парцели „ полски пътища “ – общинска благосъстоятелност, попадащи в масивите за прилагане на аграрни земи, за стопанската 2017/2018 год.
Общинският съвет гласоподава отпущането на финансова помощ на жители на Сливен, а също по този начин и разпределяне на лична пенсия на дете от общината.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР