Сливен. Нови 27 автобуса ще обслужват линиите на градския транспорт

...
Сливен. Нови 27 автобуса ще обслужват линиите на градския транспорт
Коментари Харесай

Стоян Марков, зам.-кмет на Сливен: Нови 27 автобуса ще обслужват линиите на градския транспорт в Сливен от пролетта

Сливен. Нови 27 рейса ще обслужват линиите на градския превоз в Сливен от пролетта. Това заяви заместник-кметът Стоян Марков, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Сливен . 21 от тях са с най-малко 40 места, а 6 са с най-малко 60. Автобусите ще са оборудвани с всички улеснения на пасажерите. Доставчик на рейсовете е чешката компания „ Сор “. Новите транспортни средства би трябвало да дойдат в Сливен до месец май тази година. Те са закупени по плана за интегриран градски превоз „ Проектът върви с обикновено движение и няма забавяне в осъществяването му “, разяснява Марков. Той заяви, че процедурите по плана са минали.
Съгласно плана в превозвача „ Пътнически транспорти “ в Сливен ще бъдат построени ремонтен и логистичен център, както и нова автомивка. Веча са подписани контракти за направата на осведомителните системи, билетната система и системата за следене на рейсовете в действително време. По плана ще бъдат осъвременени 143 спирки,поставени 40 нови спиркови навеса и построени 16 нови спирки в кварталите „ Комлука “, „ Клуцохор “ и „ Звездите “ и в част от Промишлената зона. До един месец работата по обновяването на спирките ще стартира. На шест централни спирки ще бъдат сложени електронни табла за разписанието и придвижването на рейсовете. Същата информация ще може да се получава и посредством мобилно приложение. В 11 нови пункта ще се продават карти и билети. В рамките на плана ще бъдат построени 10 км нови велоалеи.
Проектът се финансира от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ и е част Инвестиционната стратегия на Община Сливен. Безвъзмездната финансова помощ по плана за интегриран градски превоз е в размер на 14.525 млн. лв.. От тях 9 млн. лв. са за нови рейсове.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР