Сливен. Нашата задача е да изпратим в Европейския парламент максимално

...
Сливен. Нашата задача е да изпратим в Европейския парламент максимално
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Лиляна Павлова в Сливен: Нашата задача е да изпратим в Европейския парламент максимално подготвен и компетентен екип

Сливен. Нашата задача е да изпратим в Европейския парламент оптимално квалифициран и способен екип в другите области, с цел да може всеки да се насочи там, където е мощен. Това сподели по време на среща със строителния отрасъл в Сливен претендентът за евродепутат Лиляна Павлова, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ . „ Тези избори са значими, тъй като като пълновръстен член на Европейски Съюз, ние участваме в органите за ръководство. Участието ни там е доста значимо, тъй като при приемане на европейското законодателство, то автоматизирано става част от националното законодателство. Ако при приемането му ние не настояваме да се регистрира някоя национална специфичност, цели браншове могат да бъдат дискриминирани.
Такъв образец е и енергийният съюз. Ние сме „ за “ него, само че ще настояваме да се регистрира спецификата на България, че тук главен източник за произвеждане на сила са лигнитните въглища. Всяко едно решение има значение за България “, сподели Лиляна Павлова.
По време на срещата Павлова разгласи, че за идващия европейски бюджет би трябвало да се контракти нарастване за бюджета за България по линия на кохезионната политика, която ще продължи да финансира инфраструктура, пътища, жп линии, интермодални терминали, ВиК инфраструктура и вложения по районна политика за благоустрояване на обитаеми места.
„ Този път би трябвало да поставим големи старания – до момента предпочитано инвестирахме в огромните градове, като мотори за икономическо развиване. Сега желаеме да обърнем този метод – да се отдели по-голямо внимание на дребните обитаеми места, тъй като се намираме в обстановка на обезлюдяване. Тази смяна е нужна, с цел да притеглим повече вложения за развиване на дребен и междинен бизнес, тъй като има дисбаланс и обезлюдяване на цели обитаеми места “, сподели още Лиляна Павлова. Тя посочи, че в новия програмен интервал ресурсът по линия на тази политика може да доближи 18 милиарда лв. и да се насочат средства към по-слабо развитите райони и по-малки обитаеми места.
„ След 2020 година европейското финансиране ще бъде давано по друг метод. Все повече ще идва под формата на финансови принадлежности.
Основните ми цели остават районна политика и транспортна инфраструктура. Ще упорствам бюджетът за транспортна инфраструктура и земеделие за България да се резервира. Това е извънредно значимо. Ще проследим по какъв начин на национално равнище планираме контрактувания запас, тъй че да доближи по добър метод до земеделските производители от една страна и - до общините за по-добра инфраструктура. Много значим детайл от нашите цели са приходите “, сподели Лиляна Павлова.
От своя страна, националният представител от ГЕРБ и регионален началник на партията в Сливен Десислава Танева съобщи, че Лиляна Павлова има доста добра компетентност и е дай-добрият районен министър, който страната ни е имала. „ Тя направи доста неща и ние от локалната общественост й благодарим за поддръжката. Направи и доста сполучливо европредседателство “, сподели Десислава Танева и добави, че община Сливен получава поддръжка и от централната власт. „ Радваме се, че и Камен Костов от Сливен е в евролистата. Той е в младежката организация от нейното основаване.
Занимава се с биопчеларство към този момент 12 години и е един от пчеларите в България, който знае най-вече по тематиката. Ще се веселя той да получи своето развиване в аспекта на многото благоприятни условия, които в новия програмен интервал ще дадат стратегиите на ОСП “, добави Десислава Танева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР