Сливен. Многолюдно шествие за 24 май – Ден на българската

...
Сливен. Многолюдно шествие за 24 май – Ден на българската
Коментари Харесай

Стефан Радев, кмет на Сливен: 24 май е празник, който показва, че имаме оправдано самочувствие, след като поставяме високо в йерархията на ценностите си просветата и културата

Сливен. Многолюдно шествие за 24 май – Ден на българската култура и просвета и на славянската книжовност, мина по основната улица на Сливен. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Шествието потегли от Градската градина с огромен портрет на светите братя Кирил и Методий, носен от възпитаници от сливенски учебни заведения. Шествието предвождаха мажоретни сформира, Военният духов оркестър – Сливен и възпитаници с български трибагреници и буквите от българската писменост в ръце. Те бяха следвани от кмета на Община Сливен Стефан Радев, народните представители Десислава Танева и Кольо Милев, регионалния шеф Чавдар Божурски, ръководителя на Общински съвет – Сливен Димитър Митев, началника на РУО – Сливен доктор Бисерка Михалева, заместител – кметовете Пепа Чиликова, Румен Иванов, Стоян Марков, секретаря на Общината Валя Радева, общински съветници.
В шествието се включиха учители и възпитаници от сливенските учебни заведения, преподаватели и студенти от филиалите на двете висши образователни заведения в Сливен (Технически университет – София и Медицински университет - Варна).
От двете страни на основната улица на Сливен излязоха доста жители, които приветстваха шествието. То стигна до пл. “Хаджи Димитър “, където беше тържествената гала, отдадена на празника.
„ Това е празник, който демонстрира, че ние като народ имаме целесъобразно високо самочувствие и оценка за себе си, откакто слагаме толкоз високо в йерархията на полезностите си точно просветата и културата “, сподели в словото си кметът на Община Сливен Стефан Радев. Той благодари на учителите, които са се посветили на това да дават път, посока и познания на младежите – занятие нелеко, не всеки път признателно, само че доста благородно. Кметът поздрави и дейците на културата. „ Нашата просвета е това, което ни споява като народ. Тя е тази, която ни е запазила като нация, като българи “, сподели Стефан Радев. Той пожела на учениците да вземат най-хубавото от своите учители и да реализират триумфи.
Ученици от Сливен сервираха гирлянд пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.
След тържествената гала на пл. „ Хаджи Димитър “ стартира празничен концерт, в който се включиха надарени деца от Сливен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР