Сливен. Мерки за противодействие на тероризма трябва да бъдат изготвени

...
Сливен. Мерки за противодействие на тероризма трябва да бъдат изготвени
Коментари Харесай

Сливен: Среща за изготвяне на мерки за противодействие на тероризма се порведе в зала „Май“

Сливен. Мерки за противопоставяне на тероризма би трябвало да бъдат направени до 23 февруари от учебни заведения, детски градини, читалища и други институции, според Наредба на Министерство на вътрешните работи - Държавна организация „ Национална сигурност “ от септември 2017 година. Това стана ясно по време на среща в зала „ Май “, на която участваха шефът на Териториална дирекция на ДАНС в Сливен Николай Чиликов, шефове на детски градини, представители на учебни заведения, читалища и културни институти в общината. Мерките ще бъдат приложени към Плана на Община Сливен за противопоставяне на тероризма, който беше гласуван на съвещанието на Общинския съвет от 25 януари тази година, оповестиха от пресцентъра на Общината .
На всеки шест месеца Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи ще прави инспекции за осъществяването на ограниченията. Николай Чиликов обясни главните състояние на Закона за противопоставяне на тероризма и даде рекомендации за правенето на ограниченията. Според него, е значимо хората да бъдат готови и да знаят по какъв начин да реагират при сходен жанр дейности.
Началникът на отдел „ Сигурност и ръководство при рецесии “ инж. Снежана Кънева изрази готовността на Общината да спомага при правенето на ограниченията и тяхното практическо използване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР