Сливен. Кооперирането на земеделските производители ще им осигури достъп до

...
Сливен. Кооперирането на земеделските производители ще им осигури достъп до
Коментари Харесай

Зам.-министър Чавдар Маринов: Кооперирането на земеделските производители ще им осигури достъп до европейските програми в сектор „Плодове и зеленчуци“

Сливен. Кооперирането на земеделските производители ще им обезпечи достъп до европейските стратегии в бранш „ Плодове и зеленчуци “. Това съобщи на откриването на фестивала „ Златна праскова “ в сливенското село Гавраилово заместник-министърът на земеделието, храните и горите Чавдар Маринов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Сливен . „ Кандидатстването с планове е от 1 юли до 1 септември, само че право да аплайват имат единствено производители, членуващи в приети от МЗХГ браншови организации ", уточни заместител – министърът.
„ Досега от приети от МЗГХ 19 сдружения, от опциите на програмата са се възползвали едвам четири ", добави Чавдар Маринов.
Той уточни, че Министерството е набелязало ограничения за вноса на земеделска продукция от чужбина. Една от тях е основаването на база данни на всички търговци с плодове и зеленчуци. Според Маринов, регистърът ще реши казуса с незаконния импорт, защото той ще има връзка с Агенция „ Митници “ и Национална агенция за приходите, а търговците ще би трябвало да потвърждават произхода на продукцията. „ Този указател би трябвало да бъде подготвен до края на годината, и да проработи от идната ", добави Маринов.
Той бе формален посетител на 18-ото издание на фестивала „ Златна праскова “, който се провежда под патронажа на МЗГХ, от Община Сливен, кметството на Гавраилово и локалното читалище.
Людмила ЙОРГОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР