Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев посрещна в Общината Денис

...
Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев посрещна в Общината Денис
Коментари Харесай

Сливен: Кметът Стефан Радев се срещна със златния медалист от олимпиадата по математика в Тайланд

Сливен. Кметът на Сливен Стефан Радев посрещна в Общината Денис Сираков – завоювалия златен орден от „ Турнирът на първенците “ – Международна младежка олимпиада в Тайланд. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен .
„ Нашият град е имал доста мотиви за горделивост през годините. И през днешния ден ти си един от тях. Биографията и достиженията ти са забележителни. Винаги съм считал, че най-хубавата инвестиция, която човек може да направи за себе си е да влага напъните си в обучение, да се образова и да уголемява кръгозора си. Тези старания рано или късно му се отплащат и твоите триумфи са доказателство за това “, съобщи кметът по време на срещата и връчи премия на младия първенец.
От своя страна младият математик показа усещанията си от олимпиадата в Банкок и благодари за поддръжката, която е получил да показа България и Сливен. Той подари на кмета обичайната тайландска шапка.
На срещата участва и заместител – кметът Пепа Чиликова, която получи цветно тайландско ветрило.
В надпреварата, извършено на 28 юли възпитаници от 18 страни са взели участие в конкуренцията за оценките. Денис е бил поканен да показва България откакто печели златен орден на квалификацията, извършена през април тази година в Стара Загора.
По мотив 24 май през 2018 година Денис Сираков е награден от кмета на Стефан Радев за реализирани високи резултати за образователната 2017/2018г. Награден е от Общината и през образователните 2015/2016 и 2016/2017 година
Участието му в Турнира на първенците по математика се реализира с поддръжката на Общински съвет – Сливен.
Талантливото сливенско дете може да се похвали с доста национални и интернационалните награди по математика. Носител е на златен орден от надпреварата „ Математически звезди 2018г. “ и бронзов орден в генералното класиране на България, проведено от „ Академия 21 век “ в Пловдив. В края на месец юни е спечелил и орден на финала на интернационалното съревнование „ Математика без граници “ в Несебър.
Денис е член на фондация „ Димитър Бербатов “ и стипендиант на Община Сливен.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР