Следвайте Гласове в .Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че следователите

...
Следвайте Гласове в .Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че следователите
Коментари Харесай

Зеленски каза, че в Херсонска област са открити над 400 руски военни престъпления

Следвайте " Гласове " в.
Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че следователите са разкрили над 400 съветски военни закононарушения и са намерили тела на военнослужещи и цивилни в освободените от съветската окупация региони на Херсонска област, заяви Българска телеграфна агенция.

" Следователите към този момент са документирали повече от 400 съветски военни закононарушения. Открити са тела на починали цивилни и военнослужещи ", съобщи Зеленски във вечерното си видеообръщение, представено от Ройтерс. " Стабилизация и възобновяване на законността " са реализирани в 226 обитаеми места с повече от 100 000 поданици, означи той. Продължават арестите на съветски бойци и наемници, добави Зеленски.
Той съобщи още, че сраженията в Донецката област в Източна Украйна са толкоз интензивни, колкото и през последните дни, като съветските офанзиви не са спирали. Украинската защита е на най-високо ниво и няма да ги пропусне, даде обещание той.
" Всички ние усещаме, че успеха ни наближава ", сподели Зеленски във видеопосланието си, представено от ДПА. " Винаги има хора, които се борят и работят за нашата победа ", акцентира той, като благодари на бойците, лекарите и дипломатите за денонощната им работа в Украйна, откогато Русия стартира войната против съседката си преди повече от осем месеца и половина.

Миналата седмица украинската войска означи огромен триумф: След сполучливи контраатаки руснаците в южната област Херсон се изтеглиха от едноименната районна столица и други градове на десния или западния бряг на огромната река Днепър. Украинското военно командване в южната част на страната оповестява, че силите на Киев неотдавна са си върнали общо 179 обитаеми места.
През последните няколко дни е освободен регион с повърхност към 4500 кв. км на северозапад от р. Днепър, заяви в неделя украинската организация УНИАН, базирайки се на локалните военни.
Междувременно съветското министерство на защитата заяви за дребен триумф в източноукраинската Донецка област. Руските бойци са завладяли село Майорск, заяви представителят на министерството Игор Конашенков.
Засега няма удостоверение от украинска страна.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
14 Ное 2022913 Ное 202269413 Ное 2022177513 Ное 202257513 Ное 2022127413 Ное 2022723КоментариЗеленски сподели, че...14 Ное 2022 8:15ч.
щом е казАл, начи е вернО
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани26 Окт 2022151719 Окт 202277409 Ное 202295224 Sep 20222665
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР