Следвайте Гласове в .Риши Сунак официално обяви кандидатурата си за

...
Следвайте Гласове в .Риши Сунак официално обяви кандидатурата си за
Коментари Харесай

Риши Сунак официално се кандидатира за лидер на британските консерватори

Следвайте " Гласове " в.
Риши Сунак публично разгласи кандидатурата си за нов водач на английската Консервативна партия, който по-късно да размени Лиз Тръс и като министър председател, съобщи " Ройтерс ". Негови противници са някогашният министър председател Борис Джонсън и водачът на Камарата на общините Пени Мордонт.

Бившият министър на финансите е считан за любимец в конкуренцията. Той пръв си обезпечи още в петък поддръжката на минимум 100 депутати консерватори - наложително изискване за допускане до вътрешните избори в ръководещата партия.
" Англия е велика страна, само че ние сме в дълбока икономическа рецесия. Затова представям кандидатурата си за водач на Консервативната партия и ваш предстоящ министър-председател. Искам да разреша проблемите в нашата стопанска система, да обединя нашата партия и да послужвам на страната ни ", написа Сунак в Туитър.
Негови противници са някогашният министър председател Борис Джонсън и водачът на Камарата на общините Пени Мордонт.

Досега Мордонт бе единственият формален претендент. Тя обаче си е осигурила поддръжката единствено на 23 депутати консерватори при нужни минимум 100.
Консервативната партия има общо 357 представители в 650-членната Камара на общините.
Борис Джонсън, който прекъсна почивката си в Доминиканската република, с цел да се върне през вчерашния ден във Англия, продължава да се бори да си обезпечи поддръжката на минимум 100 депутати, отбелязва Ройтерс.
Вчера в. " Таймс " писа, че Джонсън е постигнал тази цел.
Крайният период за набиране на поддръжката на най-малко 100 депутати от евентуалните претенденти изтича на следващия ден в 14 ч. (16 ч. българско време).
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР