Следвайте Гласове в Обвиненията са от г-н Петков и г-н

...
Следвайте Гласове в Обвиненията са от г-н Петков и г-н
Коментари Харесай

Николай Павлов: До края на януари може да получим честитка от Газпром за арбитраж

Следвайте " Гласове " в
" Обвиненията са от господин Петков и господин Василев по мой адрес от повече от една година по какъв начин с мой автограф сме се отказали от евтиния азерски газ за сметка на " Газпром ". Тази гигантска неистина се тиражираше, трябваше да има мотив, с цел да мога да бъда отхвърлен от " Булгаргаз " и към този момент схемите с медиаторите на всички са ясни ", съобщи някогашният шеф на " Булгаргаз " Николай Павлов в студиото на " Опорни хора " по Bulgaria ON AIR. 

Той счита, че връзките сред " Продължаваме промяната " и президента са влошени поради случилото се в страната, тъй като президентът е угрижен какво се случва в страната и когато нещата не вървят, е естествено да има и рецензии. 

" Договорът за доставка е на интерконектора, това са отговорностите на отсрещната страна. Когато не е подготвен интерконекторът, ние би трябвало да плащаме, да го взимаме, и в случай че не можем да го вземем, би трябвало да го плащаме. Бяхме изправени пред това да плащаме стотици милиони неустойки и по тази причина започнахме да търсим разновидности къде да желаяме газ ", сподели той.

" Ние от 1 юли трябваше да получаваме газа от гръцката връзка. Премиерът Петков тогава най-тържествено завъртя един кран, от който нищо не потече, и те отидоха и подписаха ново съглашение, с което удължиха периода до 30 септември, само че в новото съглашение те договарят останалата част от количествата, само че на пазарната цена, не на договорната цена, т.е. те променят изискванията на контракта и цената става 4 пъти по-висока ", акцентира Павлов. 

По думите му като се изключи че се трансформира цената, се трансформират и останалите условия по контракта като банковата гаранция, която се усилва 2 пъти, равняваща се на половин милиард. Той допусна, че се вършат опити да се стабилизира " Булгаргаз ".
" Когато пристигна служебното държавно управление, откри, че " Булгаргаз " няма пари да си заплаща газа и трябваше да им бъде провиснал 800 млн. заем. 9 години трябват, с цел да се изплатят тези заеми. Само лихвата на година е 16 млн. Дружеството би трябвало да бъде подкрепено. Единият метод е през цена, българският консуматор да изплати тези задължения, другият вид е да вземем целия пазар на Балканския полуостров – това няма по какъв начин да стане ", уточни гостът. 
Според него българската промишленост ще заплаща тези загуби през идващите години и това не е заслужено, а количествата, които са били нагнетени в " Чирен ", са били на допустимо най-скъпата цена.

" Тази година към януари разликата в цената, по която " Булгаргаз " продаваше, и цените в Европа беше към 30%. Измерено в количества беше към 1 милиарда Някои частни компании се огледаха в този милиард и взеха решение да го приберат в техните си сметки. Ние получавахме инструкции да завеждаме арбитражно дело против азербайджанската компания и бяхме на прага на дипломатически скандал ", показа Павлов. 

Той означи, че и Кирил Петков, и Асен Василев, и Александър Николов са споделили, че " Газпром " стопира газа в нарушаване на контракта, само че не са подхванали правосъдни дейности против сдружението и не са претендирали за неустойки. Той е безапелационен, че не сме защитили националния си интерес и в тази обстановка е трябвало да се заведе арбитражно дело против " Газпром ".
" Най-вероятно може до края на януари да получим фактура, честитка. Продъниха ни ушите да споделят по какъв начин ние сме изправната страна, тогава трябваше да заведат арбитраж против " Газпром ". Когато претендираш, би трябвало да си търсиш правата ", счита Николай Павлов.
 
 
18 Дек 202253318 Дек 202233318 Дек 202213918 Дек 20227718 Дек 202238618 Дек 2022148КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани14 Дек 202253109 Дек 202274517 Дек 202245824 Sep 20223469
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР