Следвайте Гласове в .Неотдавна ръководителят на Андрий Картиш напразно призова

...
Следвайте Гласове в .Неотдавна ръководителят на Андрий Картиш напразно призова
Коментари Харесай

Миланската Ла Скала отхвърли обвиненията на Киев в пропаганда заради руската опера Борис Годунов

Следвайте " Гласове " в.
Неотдавна ръководителят на Андрий Картиш на вятъра прикани " Ла Скала " да премисли програмата си за обичайна откриваща вечер на 7 декември, с която се дава началото на новия сценичен сезон заради опасения от " пропагандни дейности " в услуга на съветския президент.

Оперният спектакъл " Ла Скала " в Милано е надалеч от " пропагандни дейности " в услуга на съветския президент Владимир Путин, увери през днешния ден неговият шеф Доминик Мейер, представен от Франс прес. Изказването му е предизвикано от рецензиите към културната институция поради плануваното разкриване на сезона с операта " Борис Годунов " на съветския композитор Модест Мусоргски (1839-1881 г.) на фона на продължаващата война в Украйна.
Неотдавна ръководителят на украинското консулство в Милано Андрий Картиш на вятъра прикани " Ла Скала " да премисли програмата си за обичайна откриваща вечер на 7 декември, с която се дава началото на новия сценичен сезон заради опасения от " пропагандни дейности " в услуга на съветския президент.
" Не сме апологети на никого, изключително на Путин, това е неуместно ", съобщи Мейер на конференция във връзка идното зрелище на операта за съветския цар Борис Годунов по едноименната творба на Александър Пушкин.

Картиш " прави неточност като атакува другари. Ние сме посочили нашето другарство, организирахме огромен концерт в поддръжка на потърпевшите от войната в Украйна, на който бяха събрани 400 000 евро ", разяснява шефът. Той напомни, че " Ла Скала " също по този начин е приела деца от танцовото учебно заведение в Киев и е осигурило настаняване на техните родители.
" Поставяме опера - шедьовър в историята на изкуството и тези, които се съмняват в плана може би би трябвало да първо да прочетат нейното либрето ", добави Мейер и подсети, че концепцията за слагане на съветската опера е на три години, надалеч преди началото на войната в Украйна. " По този метод те ще видят какво се случва с диктаторите в тази опера, която носи обръщение за всяка тирания ", сподели още Мейер.
По отношение на рецензиите против избора на съветски оперни реализатори за постановката Доминик Мейер акцентира, че басът Илдар Абдразаков и сопраното Ана Денисова, на която следва рецитал в " Ла Скала " през март следващата година, " са хора на изкуството, а не политически фигури ".
За разлика от тях, известният съветски диригент Валерий Гергиев, който е непосредствен до Владимир Путин " е огромен виртуоз, само че и политическа фигура ", даде образец шефът. Оперният спектакъл " Ла Скала " в профил Гергиев този март от идна режисура на Чайковски, откакто той отхвърли да се дистанцира от Москва и водената война в Украйна.
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
23 Ное 20221023 Ное 202212423 Ное 202215722 Ное 2022211622 Ное 202237822 Ное 2022477КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани16 Ное 2022211519 Ное 202264318 Ное 2022195324 Sep 20222879
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР