Следват други кадри от спортни състезания, при които фенове скандират

...
Следват други кадри от спортни състезания, при които фенове скандират
Коментари Харесай

Николай Милчев: Третата световна война, Бог да е на помощ на мира

Следват други фрагменти от спортни надпревари, при които почитатели скандират ужасяващи патриотични текстове и пеят: Убий московеца, убий, а след това бързо го заравяй!

От наша – от натовска страна, с месеци се демонстрира противоположното – буен и несъответстващ Путин, който всеки миг ще нападне Украйна, струпани съветски войски по границата, учения на стотици хиляди войски в Беларус.

Чух за пресмятания, че още в първите дни от нахлуването на Русия в Украйна цивилните убити ще бъдат най-малко петдесет хиляди, че руснаците ще влязат в Киев за 48 часа, а президентът на Щатите Байдън съобщи, че всичко зависи от това, по какъв начин ще се разсъни сутринта Путин.

Това към този момент не е агитация – това е война. Абсолютна война, която е в бъдещето, в гените ни и в поколенията.

Дали тази война ще стане гореща, или ще се размине с дрънчене на оръжие, е обособен въпрос. Но и от едната, и от другата страна е цялостно с изумени мозъци, с душевен контузии, с изгорени мостове, връзки и любови, с изумена просвета и история. На тяхно място са посети ненавист и огън. На тяхно място е нищото.
Живеем отвратително, грубо и убийствено. Непоносимо е да се ненавиждаме, грубо е да сме разграничени, убийствено е да продължаваме по този начин.

Поляци против руснаци, руснаци против украинци, руснаци против американци, американци против китайци и руснаци, македонци против българи, българи против македонци и сърби – всички против всички. И всички сме светци, до един. И истината ни е в джоба.

Страхотна цивилизация си причинихме при започване на 21 век, няма що - да треперим дали няма да изгинем.

Войната ни изпепели, а ние чакаме да почне. И ще е по този начин, до момента в който някои си натъпчат бездънната гуша с още милиарди, а други се навластват в разврат, диктат, неистини и изкуфялост.

Бог да е на помощ на мира, дето го няма и не го е имало…

Николай Милчев

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР