Следващото предизвикателство на Burger King: Привличане на хората на вратата

...
Продажбите на Burger King нараснаха, докато компанията работи за преобръщане
Коментари Харесай

Продажбите на Burger King нараснаха, докато компанията работи за преобръщане на бизнеса си. Но все още има проблем: Няма достатъчно клиенти.

През второто тримесечие, завършващо на 30 юни, продажбите в американските ресторанти на Burger King, отворени най-малко 13 месеца, са скочили с 8,3% на годишна база. В световен мащаб, включително в САЩ, продажбите в ресторантите на Burger King, отворени поне една година, са нараснали с 10,2%.

Но голяма част от ръста на продажбите в САЩ се дължи на това, че хората харчат повече, когато всъщност купуват храна от Burger King, а не защото повече хора идват през вратата. Тъй като потребителите в САЩ се оттеглят от разходите, това може да е проблем.

По-малко клиенти на Burger King са дошли през последните три месеца в сравнение с миналата година, отбеляза Джош Кобза, главен изпълнителен директор на компанията майка на Burger King Restaurant Brands International (QSR), по време на разговор с анализатор във вторник, обсъждащ тримесечните финансови резултати. RBI също притежава Tim Hortons, Popeyes и Firehouse Subs.

„Все още не сме на положителна територия“, каза той, като отбеляза, че тенденциите се подобряват. „Растежът на трафика … е една от най-значимите краткосрочни възможности, които виждаме за марката.“

Burger King набляга на Whopper като част от усилията си за промяна. Burger King набляга на Whopper като част от усилията си за промяна. Джъстин Съливан/Гети изображения

Миналата година Burger King обяви план за преобръщане на бизнеса си, който включва инвестиция от 400 милиона долара за подобряване на състоянието на марката: 250 милиона долара за актуализиране на ресторантьорска техника, кухни и ремоделиране и 150 милиона долара за реклама и дигитални продукти

Досега компанията е похарчила около 32 милиона долара за реклами и своите цифрови предложения, както и 35 милиона долара за ремоделиране и други физически подобрения.

Една част от плана зависеше от това да накара хората отново да опитат Whopper, характерния хамбургер на Burger King.

 Burger King представи нов бургер в Тайланд с поразително количество сирене, като очевидна почит към популярността на млечния продукт сред младите хора.
Тази седмица веригата за бързо хранене представи това, което нарече „истински чийзбургер“, кифличка, пълна с 20 резена американско сирене.
Артикулът беше пуснат в тайландските менюта в неделя и бързо стана вирусен в социалните медии в Тайланд, като много потребители на TikTok публикуваха видеоклипове как опитват новото предложение.
В Burger King в Банкок във вторник една клиентка, която поръча бургера, каза пред CNN, че го е опитала за първи път, след като го е видяла в социалните медии. Тя каза, че обича сирене, но това беше малко прекалено.
Burger King представи нов бургер в Тайланд с поразително количество сирене, като очевидна почит към популярността на млечния продукт сред младите хора. Тази седмица веригата за бързо хранене представи това, което нарече „истински чийзбургер“, кифличка, пълна с 20 резена американско сирене. Артикулът беше пуснат в тайландските менюта в неделя и бързо стана вирусен в социалните медии в Тайланд, като много потребители на TikTok публикуваха видеоклипове как опитват новото предложение. В Burger King в Банкок във вторник една клиентка, която поръча бургера, каза пред CNN, че го е опитала за първи път, след като го е видяла в социалните медии. Тя каза, че обича сирене, но това беше малко прекалено. Коча Оларн/CNN

„Това, което наистина искаме да направим в краткосрочен план, е да възстановим любовната афера на Америка с Whopper“, каза Том Къртис, президент на Burger King North America, пред CNN през пролетта. Това включва да се гарантира, че работниците са добре обучени да правят бургери и да се гарантира, че кухните поддържат последователност и лекота на приготвяне, плюс маркетингови кампании, които подчертават Whopper.

Тези реклами и други специфични за Whopper промоции помогнаха за увеличаване на продажбите през тримесечието, каза Kobza във вторник.

Маркетингът, фокусиран върху това как клиентите могат да персонализират Whoppers, ограничено издание Spider-Verse Whopper и сделката Whopper Jr. „доведоха до по-високи средни билети и привлякоха по-млади гости“.

Следващата стъпка е актуализирането на ресторантите.

Повече павилиони, по-нови ресторанти

За да могат клиентите да минат през вратата, местата на Burger King трябва да изглеждат модерни, според ръководителите.

„Ще направим наистина висококачествени ремодели... трябва да видите, че това става все по-важна част от уравнението по-късно тази година и през следващата година“, каза Кобза.

„Имаме нужда почти всеки Burger King в цялата страна да бъде модерен, удобен и конкурентен на всички други концепции там, които имат нови и модерни сгради“, каза Кобза.

През последните години веригите за бързо хранене разкриха нови дизайни, много от които следват подобен план: странното е навън, елегантният е вътре, с по-голям акцент върху технологиите в ресторантите и рационализираните дизайни.

За Burger King един от начините за актуализиране на ресторантите е като се съсредоточи върху ресторантьорските технологии, като например павилиони за поръчка.

„Прекарваме малко повече време в павилиони“, каза Кобза. „Направихме още един доста голям тест тук в ресторантите на нашата компания. И виждаме много по-добър прием на гости в павилиона, отколкото може би сме ги виждали преди пет до седем години в САЩ.“ Burger King планира да тества павилиони по-широко в САЩ.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР