Следващото поколение на легендарния всъдеходен модел „Лада Нива” ще бъде

...
Следващото поколение на легендарния всъдеходен модел „Лада Нива” ще бъде
Коментари Харесай

Новата „Лада Нива” ще се продава едновременно със старата

Следващото потомство на именития всъдеходен модел „ Лада Нива” ще бъде готово през 2021 година Той ще се създава, а и продава по едно и също време със сегашната генерация, която ще бъде леко осъвременена, заяви президентът на АвтоВАЗ Никола Мор, представен от медиите в Русия.
„ Подготвяме два изцяло нови SUV-модела, които ще се появат през 2021-2022 година, които ще запазят целия всъдеходен капацитет на „ Лада 4х4” (б.а. – по този начин е известна Нива”. Засега мога да кажа единствено, че вторият модел ще бъде с компактни размери”, разкри Мор.


Според специалисти, АвтоВАЗ приготвя кросоувър, който е основан по претекстовете на концептуалния модел LadaXCode, показан през 2016 година на автосалона в Москва. Именно това ще бъде и по-малкият от двата автомобила, до момента в който първият ще е с по-големи размери и с по-висока проходимост. Той и ще се трансформира в идеологически правоприемник на сегашната „ Нива”.
Появата на два нови модел обаче напълно не значи отвод от настоящия. Той ще продължи да се създава, защото се радва на положително търсене на някои пазари. Шефът на АвтоВАЗ счита, че компанията му би трябвало да се възползва оптимално от интереса към машината и да не се отхвърля от нея.


Мор повдигна леко завесата и към новата „ Лада 4х4”, като разкри, че тя ще бъде построена на платформа на Renault-Nissan. Става дума за шасито B0, което е в основата на бестселъра Dacia Duster. Този всъдеход се продава и под марката Renault.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР