Следващият пакет от помощ за сигурността на САЩ за Украйна

...
Следващият пакет от помощ за сигурността на САЩ за Украйна
Коментари Харесай

Белият дом е готов с нов пакет за сигурност за Украйна, с повече ПВО

Следващият пакет от помощ за сигурността на Съединени американски щати за Украйна идва и евентуално ще включва, сподели Белият дом в петък, оповестяват СиЕнЕн и " Анадолу ".

" Ще останем индиферентни, с цел да помогнем на Украйна да се отбрани против тези въздушни набези ", сподели пред кореспонденти Джон Кърби, представител на Съвета за национална сигурност на Белия дом.

Първият транш от 53 милиона $ за съоръжение, обвързвано с енергетиката и техническа поддръжка за Украйна също е дошъл , сподели той.

Пакетът включва " типовете съоръжение, от което се нуждаят, с цел да създадат незабавни поправки ", сподели Кърби.

" Ще има още след седмици ", добави той.
 Украйна се готви за огромната атака на Путин 2023 година
Украйна се готви за огромната атака на Путин 2023 година

Мобилизацията на Русия ще продължи да хвърля тела в " месомелачка ", крайната цел е цяла Украйна и по-късно да продължи

Най-малко половината Украйна е без електричество , откакто Русия изстреля още 76 ракети в петък. Украинската войска споделя, че 72 крилати ракети и четири управляеми ракети въздух-земя са били употребявани в петъчния бараж, който е бил понижен до 16 ракети, откакто Киев съобщи, че е свалил 60 от ракетите . Някои от ракетите наподобява са се виждали от пътнически аероплан, прелитащ над Молдова в петък, демонстрира видео, споделено в Twitter от европейското издание " Вишеград 24 ", написа " Дефенс уан ".

Russia fired more than 60 missiles against Ukraine today in another wave of missile attacks.

More than 50% of the country is without electricity again.

This video shows the explosions from a plane flying over Moldova.
— Visegrád 24 (@visegrad24)
Украйна разяснява по-рано, че счита, че Русия ще стартира нова и широкообхватна атака някъде към февруари, защото тогава се чака към 150 000 новомобилизирани бойци да станат подготвени за работа, разясниха началникът на защитата на Украйна пред The Guardian в четвъртък, както и върховен офицер на Киев в изявление тази седмица за Economist.

" Не се колебая, че ще подхващат нов удар против Киев ", сподели военачалник Валери Залужни. Това обаче може да се случи по-късно, предвижда той. Други широкомащабни офанзиви - евентуално на юг, може би от изток - се чакат " през февруари, в най-хубавия случай през март и в най-лошия случай в края на януари ", сподели Залужни пред Economist.

" Врагът не би трябвало да се подценява. Те не са слаби ", сподели командващият сухопътните сили на Киев генерал-полковник Александър Сирски. " Те имат доста огромен капацитет във връзка с жива мощ ", добави той.

" Знам, че мога да победя този зложелател ", коментира Залужни. " Но нуждая се от запаси . Имам потребност от 300 танка, 600-700 БМП (бойни машини на пехотата), 500 гаубици. (The Economist отбелязва, че тези числа сами по себе си са " по-големи от общите бронирани сили на множеството европейски армии. " )

Докато украинските публични лица предизвестяват за ново съветско нахлуване незабавно през януари, Кърби сподели, че Съединени американски щати не виждат никакви индикации за " неминуем ход против Киев ". Белият дом не желае да приказва за това, което може да следва, съгласно телефонен диалог с кореспонденти в петък сутринта. " Не видяхме нищо, което да ни подсказва, че Путин се е отклонил от своите максималистични цели във връзка с Украйна ", сподели Кърби. Той обаче акцентира: " Не виждаме никакви индикации, че има идно придвижване против Киев, само че го следим от близко ".
 Нова ракетна офанзива в Украйна - какво знаем до тук? Обновена
Нова ракетна офанзива в Украйна - какво знаем до тук?

Половин Украйна е без ток, би трябвало повече време за възобновяване му

" Нищо не ни е посочило никакви индикации, че Путин има предпочитание или въобще е сериозен да се опита да постави завършек на тази война с дипломация или някакъв тип съглашение посредством договаряния ", сподели Кърби. " Всъщност всичко, което този човек прави, ни споделя тъкмо противоположното - продължава да купува дронове от Иран, в този момент се стреми да задълбочи връзките си в региона на защитата с Иран, към момента търси източници на муниции от други места по света " и петъчният бараж против Украйна гражданска инфраструктура. " На всеки един фронт виждате човек, който е решен да продължи да води тази война против Украйна ; и по-конкретно тези дни против украинското цивилно население. С други думи, явно " не престават да възнамеряват този спор да продължи дълго време ".

Съобщава се, че най-малко един чиновник на Белия дом споделя, че Украйна към този момент има боен потенциал да си върне Крим от руснаците, съгласно NBC News, който заяви, че оценката е била неотдавна споделена с членовете на Конгреса - с ангажимента, че " доста неща би трябвало да се случат първо във военно отношение ". Съобщава се, че други американски чиновници се притесняват , че широкомащабна украинска атака , ориентирана към съветските сили на полуостров Крим, може да убеди Путин да употребява нуклеарно оръжие в отговор.

Съединени американски щати също по този начин глобиха основни чиновници на съветските железници (за подпомагане в процеса на мобилизация), както и олигарх и назначени от Русия пълномощници, служещи в окупирани украински градове в Донецк и Херсон, оповестява държавният департамент на Съединени американски щати.

Тази седмица следствие " Ройтерс " оказа помощ да се проследят съставените елементи на съветски дронове назад до техните явни източници , които включват 41-годишен мъж от Флорида, който продава платки на Москва, които наподобява са същите, употребявани за подкрепяне на дронове да удрят цели в Украйна. " Въз основа на съветски митнически документи и банкови записи, следствието отбелязва първия път, когато маршрут за доставка на американска технология е проследен чак до съветски производител, чиято оръжейна система се употребява в Украйна ", написа " Ройтерс ". Когато е потърсен за коментар, мъжът от Флорида - с двойно поданство на Съединени американски щати и Русия - разяснява: " Просто не мисля, че каквото и да е това, е огромна работа, че би трябвало да пишете тази история. "
 Русия подготвена да отговори на Patriot с междуконтинентални балистични ракети
Русия подготвена да отговори на Patriot с междуконтинентални балистични ракети

МО разгласява видео, показващо зареждане на междуконтинентална балистична ракета в силозна пускова установка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР