Следващият доклад за приемането на еврото в Румъния ще определи

...
Следващият доклад за приемането на еврото в Румъния ще определи
Коментари Харесай

Румъния определи крайния срок за приемане на еврото

Следващият отчет за приемането на еврото в Румъния ще дефинира 2029 година като целева дата, написа Romania Insider, цитирайки първият заместник-управител на Националната банка на Румъния (БНР) Флорин Джорджеску.

Оценката регистрира настоящото положение на главните макроиндикатори в страната по отношение на така наречен Маастрихтски критерии, които изискват основни корекции и време за постигането им. Календарът за приемане на еврото се преразглежда нормално на годишна база и е включен в отчета, показан от румънското държавно управление на Европейската комисия.
 Накъде ни води пътят към еврозоната?
Накъде ни води пътят към еврозоната?

Изпълнява ли ЕЦБ задачата си да бъде поръчител на ценова и финансова непоклатимост?

Припомняме, че Румъния в началото дефинира 2014 година като цел за приемане на еврото, само че крайният период беше неведнъж преместван на 2019-а, 2024-а и в този момент на 2029-а година.

" Липсата на политическа воля на вземащите решения в държавните управления, управлявали след присъединението на Румъния към Европейски Съюз през 2007 година, се потвърждава от обстоятелството, че страната до момента е трансформирала, въз основа на отчети, направени от държавни институции и специалисти, целевата година за приемането на еврото ", изясни Джорджеску.
 Инфлацията в еврозоната доближи невъобразим връх в историята на еврото
Инфлацията в еврозоната доближи невъобразим връх в историята на еврото

По-високите цени на електрическата енергия способстват най-вече за покачването

Северната ни съседка имаше доста благоприятни условия за по-бързо влизане в еврозоната сред 2015-а и 2017-а година. Във въпросния интервал страната можеше да кандидатства за влизане в подготвителния механизъм на еврозоната ERM II (механизъм на обменния курс).

По това време Румъния отговаряше на всички иконоически и финансови критерии, избрани от Договора от Маастрихт. А точно ценова непоклатимост, устойчивостта на обществените финанси и задлъжнялостта, стабилността на обменния курс и равнището на дълготрайните лихвени проценти. Към днешна дата обаче Румъния към този момент не дава отговор на всички тези критерии.
 Трябва ли Турция да одобри еврото?
Трябва ли Турция да одобри еврото?

Асли Карахан-Ай, основен капиталов шеф в Lioness Capital, преглежда любопитната хипотеза
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР