Следващия път, когато се пусне зелен билет в София, задължително

...
Следващия път, когато се пусне зелен билет в София, задължително
Коментари Харесай

Ограничават влизането на автомобили в центъра на София при следващия „зелен билет”

Следващия път, когато се пусне „ зелен билет ” в София, наложително ще ограничим влизането с автомобил в централна градска част. Това съобщи пред Нова телевизия столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Това е и една от ограниченията на Столична община, признати от Общинския съвет, против понижаване на замърсяване на въздуха в града.Тя планува при превишение над 200 микрограма на пространствен метър на фините прахови частици в София, да бъде неразрешено паркирането в Синята зона на града.

Фандъкова уточни, че към 40% от замърсяването на въздуха се дължи на битовото отопление, а 60% на колите, което значи, че в случай че се лимитират колите в дните с нараснали стойности на замърсяване, въздухът ще се усъвършенства.

" Общините и Следствен отдел към окръжна прокуратура в това отношение независимо може и подхващат всички вероятни ограничения за понижаване на замърсяването от колите посредством вложения в градския превоз и велоалеи ”, сподели още Фандъкова.

Тя отхвърли изказванието, че триумфът на така наречен „ зелен билет ” е и индикация, че не е трябвало да се усилва цената на билетите от 1 на 1,60 лева

„ Когато увеличавахме цената на билета, това беше стопански обосновано ”, сподели кметът и добави, че общината е понижила цената на картите, с цел да подтиква използването на градския превоз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР