Следващия месец вграденият ативирусен софтуер на Microsoft за Windows 10

...
Следващия месец вграденият ативирусен софтуер на Microsoft за Windows 10
Коментари Харесай

Windows Defender ще премахва фалшивите антивирусни софтуери






Следващия месец вграденият ативирусен програмен продукт на Microsoft за Windows 10 – Windows Defender ще получи значим ъпдейт. Той ще стартира да отстранява програмен продукт, който има известия с подвеждащо наличие, което подтиква потребителите да платят за допълните услуги или да извършат ненужни дейности.

Такъв вид програмен продукт е прочут като подправен антивирусен програмен продукт (scareware) и нормално може да бъде открит в приложенията за изчистване, които би трябвало да усъвършенстват или подобрят скоростта на компютъра с Windows. Все повече се появяват безвъзмездни версии на стратегии, които настояват, че сканират компютрите за разнообразни неточности и по-късно употребяват известяващи известия, посредством които плашат потребителите, с цел да ги накарат да си купят платената версията на същата стратегия. Платените версии, нормално наричани приложения за разчистване или усъвършенстване, оповестяват, че са поправили хипотетичните проблеми, открити от безплатната.

Според Microsoft тези приложения са „ проблематични “ за потребителите на Windows, по тази причина Windows Defender в този момент ще ги класифицира като „ нежелателен програмен продукт “ и ще ги отстранява от компютрите. Подобни типове приложения за разчистване са налични от години, само че е добре да се види, че компанията най-сетне подхваща дейности, с цел да се оправи с тях. Microsoft ще стартира да отстранява приложенията от 1 март, а разработчиците ще могат да тестват своите приложения посредством портала на Windows Defender.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР