Следващите дни и седмици преговорите по Шенген продължават. Това заяви

...
Следващите дни и седмици преговорите по Шенген продължават. Това заяви
Коментари Харесай

Денков: Няма сделка мигранти срещу Шенген

Следващите дни и седмици договарянията по Шенген не престават. Това съобщи министър-председателят Николай Денков пред публицисти във връзка информацията, че Виена е подготвена на отстъпки за приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство.

Премиерът удостовери, че страната ни е отворена за спомагателна европейска поддръжка във връзка с защитата на границата.

„ Ще приемем и материална поддръжка във връзка с техниката, и повече хора по границата от страните сътрудници - всичко това е задоволително. Това, което не е задоволително, е България да бъде третирана по друг метод от другите страни - това изрично няма да бъде признато “, съобщи още Денков.
Премиерът акцентира, че въпреки и в вярна посока, днешната позиция на Австрия не е дефинитивна. Това е единствено една краткотрайна позиция, която по някаква причина те са решили да споделят обществено. Преговорите текат и сега, и ще продължат в идващите дни.

„ Нищо не е контрактувано, до момента в който не е контрактувано всичко “, сподели в умозаключение министър-председателят....

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР