Следващата сряда работодателите свикват национален протест. Според бизнеса широко прокламираните

...
Следващата сряда работодателите свикват национален протест. Според бизнеса широко прокламираните
Коментари Харесай

Работодатели и синдикати заедно: Защо смятат, че цената за газа за май можеше да не се повишава?


Следващата сряда работодателите привикват народен митинг. Според бизнеса необятно прокламираните " ограничения " в негова поддръжка са незадоволителни, ненавременни и неефективни.

Цената на газа можеше и да не се подвига, тъй като това е същият недемократичен газ от Русия. Това сподели Васил Велев, който е ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Този газ минава през Гърция на по-висока цена, от което ще платим от порядъка на 100 милиона. Всички ние, българите, предприятията, жителите, 100 милиона допълнително, като тези пари ще се разпределят сред Газпром, Гърция и медиатори, добави той.

КЕВР дефинира цената за май, която ще е близо с 14% по-скъп.

„ Беше казано, че ще имаме по-евтин газ. Имаме по-скъп газ и по тази причина едно от от настояванията на митингите тази разлика, която е вследствие на неточности в ръководството, да се компенсира. А най-важното е настояването да има средносрочна стратегия за компенсиране на свръхвисоките цени, с цел да имат предвидимост и с цел да няма такава информация “, добави Велев.

Президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Маналов пък изясни, че митингът на градския превоз на 18 май ще блокира основни кръстовища към 8 ч. сутринта и не можа да се ангажира да се измести часа, с цел да стигнат децата до учебните заведения за матурите си.

„ Оказа се, че при работещите в градския превоз - над половината също имат деца, които също ще бъдат на тези матури, само че по този начин или другояче нещата са такива, каквито “, добави той.

Вижте още във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР