Следващата седмица ще се тегли жребия за евротурнирите и българските

...
Следващата седмица ще се тегли жребия за евротурнирите и българските
Коментари Харесай

Какви са шансовете ни на евроучастниците за достигане на групите?

Следващата седмица ще се тегли жребия за евротурнирите и българските тимове ще научат своите противници в предварителните кръгове на Шампионска лига и Лигата на конференциите. Какви обаче са техните шансове за постигане на групите? 
Прочетете още
През този сезон Лудогорец ще бъде още веднъж в квалификациите на Шампионската лига и както през предишния сезон ще започва от 1-ия прелиминарен кръг. ЦСКА, ЦСКА 1948 и Левски пък ще би трябвало да играят в Лигата на конференциите от 2-ия прелиминарен кръг на шампионата. 

Лудогорец - Шампионска лига 

Българският първенец за последно доближи през сезон 2016-2017 до груповата фаза на Шампионската лига. От тогава до в този момент отборът не съумява да доближи до групите на шампионата. Понякога отпада на плейофите, а от време на време и в третия прелиминарен кръг. През миналия сезон Лудогорец разочарова с игрите си и стана много мъчно първенец в последния кръг. Тимът беше изоставен от голмайстора си Игор Тиаго, който беше продаден за рекордна сума на Брюж. Възможно е да бъдат продадени и Десподов и Текпетей, което пък ще принуди отбора да прави ново нахлуване. Лудогорец ще е подложен в първия и втория прелиминарен кръг, което значи, че отборът не би трябвало да има проблем да ги преодолее. В третия прелиминарен кръг е доста евентуално отборът да не е подложен, само че може и да бъде измежду поставените в случай че се случат две изненада. Там го чака тежки тимове като Динамо Загреб, Копенхаген и Галатасарай. 

Същите тимове чакат отбора и за плейофите, където отборът сигурно няма да е подложен. Реално възможностите за Лудогорец да доближи до групите на Шампионската лига са дребни, само че в случай че съумеят да го създадат това в действителност ще си е много серизно достижение, поради че отборът сега не е това, което беше в последните години. 

Лудогорец обаче си има обезпечено присъединяване най-малко в групите на Лигата на конференциите в случай че се издъни в първия прелиминарен кръг. Ако отборът отпадне във втория прелиминарен кръг ще играе в Лига Европа от третия прелиминарен кръг, само че ще е подложен. 

Отпадане в третия прелиминарен кръг значи присъединяване в плейофа за Лига Европа, където Лудогорец още веднъж ще е подложен.

Ако отборът отпадне в плейофи ще си обезпечи непосредствено влизане в групите на Лига Европа. 

Най-вероятно е Лудогорец да влезе в групите на Лига Европа през новия сезон. 

Лигата на конференциите 

ЦСКА  

През предишния сезон ЦСКА отпадна в плейофите от Базел и не съумя за втора поредна година да влезе в групите на Лигата на конференциите. През този сезон отборът е отчаян, че изпусна страховит късмет да влезе в групите на Шампионската лига, а това несъмнено понижи и възможностите на тима за влизане в групите и на ЛК. 

ЦСКА ще е подложен във втория и третия прелиминарен кръг, само че измежду непоставени чакат и много тежки тимове. Ако успее да стигне до плейофа отборът към този момент ще е непоставен, а евентуалните противници са тимове като Ювентус, Айнтрахт Франкфурт, Фенербахче, Динамо Киев, Лил, Базел и доста други. 

Шансовете на ЦСКА да доближи до групите в действителност са дребни, само че в случай че отборът успее да доближи до плейофите би трябвало да се надява и на шанс и да изтегли по-поносим противник като да вземем за пример Партизан, Виктория Пилзен или Макаби Тел Авив. 

ЦСКА 1948

Отборът ще дебютира в европейските клубни шампионати. Тимът приключи трети през изминилаия сезон и доближи до Лигата на конференциите. ЦСКА 1948 обаче ще е непоставен още от втория прелиминарен кръг, а там дебнат тимове като Фенербахче, Брюж, Базел, ПАОК, Бешикташ и доста тежки противници. Играчите на Атанас Рибарски би трябвало да разчитат на това да им се падне по-поносим противник като Рига, Сараево, Хибърниън, Дънлдолк. Определено варианти има, само че би трябвало и шанс. 

За ЦСКА 1948 е ясно, че ще е непоставен във всички чоп и единственият метод да е измежду поставените в случай че в профил подложен и вземе неговия коефициент. 

Шансовете за влизане в групите на шампионата наподобяват доста дребни, тъй като в плейофите още веднъж дебнат грандове, които чакат и ЦСКА - Ювентус, Айнтрахт Франкфурт, Фенербахче, Динамо Киев, Лил, Базел и доста други. 

Левски 

При Левски обстановката е безусловно същата както при ЦСКА 1948. Отборът стартира като непоставен и се надява да победи подложен, с цел да му вземе коефициента. Сините доближиха до шампионата, откакто завоюваха баража за Европа с 1:0 над Арда. 

Всъщност през предишния сезон Левски направи тъкмо това. Успя да хвърли една от бомбите на шампионата и в профил гръцкия гранд ПАОК. Осигури си по-лесен противник - малтийския Хамрун Спартанс, само че изненадващо отпадна от него. 

Шансовете на " сините " през този сезон също не са огромни за групите. 

Проблемът с Лигата на конференциите

Както писахме още когато шампионатът се появи това не е конкуренция на дребните тимове. Финалите в шампионата също го потвърдиха, а в него участваха тимовете от Италия, Нидерландия и Англия. Реално, с цел да достигнеш до групите и в случай че си български тим би трябвало да елиминираш три тима и да изиграеш общо шест мача. От тях обаче някои в действителност са доста съществени тимове, а единствено фактът, че още във втория прелиминарен кръг можеш да срещнеш отбори като Фенербахче, Брюж, Бешикташ и Базел приказва доста. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР