Следващата седмица експертите на ООН ще представят още един доклад

...
Следващата седмица експертите на ООН ще представят още един доклад
Коментари Харесай

Доклад на ООН: Руските сили в Украйна изтезават, осакатяват и насилват военнопленници

Следващата седмица специалистите на Организация на обединените нации ще показват още един отчет за огромни нарушавания на човешките права в Украйна от съветските военни, оповестява Би Би Си.

Както оповестява кореспондентът на Би Би Си в Женева Имоджен Фоукс, в документа се разказват в детайли изтезанията на украински военнопленници , както и безмилостните обстрели и бомбардировки на цивилното население на страната (особено в Мариупол).

Доказателствата в отчета идват от стотици очевидци - украински военнопленници и дезертирали съветски бойци, които следователите на Организация на обединените нации са интервюирали по време на към 10 визити в Украйна.

Авторите на документа стигат до извода, че систематичните изтезания на пленниците са необятно публикувани: те постоянно биват, измъчвани с електрошок и даже осакатявани .

Един от някогашните пленници разказал пред проверяващите, че в един миг болката станала толкоз непоносима, че той почнал да моли мъчителите си за гибел.

Руските дезертьори от своя страна удостоверяват, че висши офицери дават заповеди на подчинените си да " работят крепко и да не демонстрират благосклонност ".

Докладът също по този начин в детайли разказва безразборните бомбардировки на цивилни , лечебни заведения и културни обекти, както и изтезанията, изнасилванията и убийствата на украински цивилни, протичащи се в окупираните от Русия градове, и противозаконното извеждане на украински деца в Русия. Представени са доказателства за други военни закононарушения и закононарушения против човечеството, за които причинителите би трябвало да понесат отговорност.
 ISW към натискащите за договаряния: Руският мир значи завършек на Украйна
ISW към натискащите за договаряния: Руският мир значи завършек на Украйна

Руските сили се приготвят за ново нахлуване в края на май или лятото на 2024 г
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР