Следващата голяма актуализация на Windows 10 ще добави в операционната

...
Следващата голяма актуализация на Windows 10 ще добави в операционната
Коментари Харесай

Windows 10 добавя функции за изкуствен интелект

Следващата огромна актуализация на Windows 10 ще добави в операционната система голям брой нови функционалности и технологии, свързани с изкуствения разсъдък. Това оповестиха от Microsoft, съобщи TechNews.

Всеки разработчик на нов програмен продукт за Windows ще може да употребява изкуствен интелект в своите планове. За задачата Microsoft е основала специфична платформа за изкуствен интелект, наречена AI Platform.

Платформата ще даде в ръцете на разработчиците подготвени модели за машинно образование, които те ще могат да употребяват в своите приложения. Подобно е предназначението и на платформата Windows ML.

Нещо повече, разработчиците ще могат да основават програмен продукт, който задейства технологии за изкуствен интелект, без да се обръща към специфични облачни услуги, а ползвайки единствено хардуерните и софтуерните благоприятни условия на РС-то.

Поддръжката на общоприетия стандарт ONNX следва да опрости създаването на нови приложения. AI самодейността на Microsoft към този момент се поддържа от сътрудници като Nvidia, Intel, AMD и Qualcomm.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР