Следващата година може да се нарече решаваща за Украйна в

...
Следващата година може да се нарече решаваща за Украйна в
Коментари Харесай

Ръководителят на кабинета на Зеленски: Следващата година ще е решаваща в конфликта с Русия

Следващата година може да се назова решаваща за Украйна в спора с Русия, това сподели ръководителят на кабинета на украинския президент Владимир Зеленски Андрий Ермак по време на събитие в института Хъдсън във Вашингтон, съобщи Bloomberg.

„ Повратната точка в спора наближава ", сподели той по време на събитие. Според Ермак Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) не престават контранастъплението и Зеленски знае по какъв начин да реализира победа.

Йермак сподели, че до момента в който е бил във Вашингтон, той се е срещнал със съветници по националната сигурност от Съединените щати, Германия, Англия и Франция, с цел да получи тяхната поддръжка. Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен беше измежду американските чиновници, с които Йермак се срещна.

Посещението на ръководителя на кабинета на Зеленски съответства със забавянето на финансирането на въоръжените сили на Украйна от американските законодатели - идващият транш от американската помощ беше отсрочен в Конгреса заради съпротивата на някои републиканци.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР