Следственият комитет на Федералната служба за сигурност на Русия обвини

...
Следственият комитет на Федералната служба за сигурност на Русия обвини
Коментари Харесай

Съобщения за метеж в Русия, властите образуваха наказателно производство срещу собственика на „Вагнер“, военните и полицията са на крак

Следственият комитет на Федералната работа за сигурност на Русия упрекна създателя на наемническата формация “Вагнер ” Евгений Пригожин в апели към въоръжен бунт и стартира наказателно произвеждане против него. В Москва е засилена защитата на държавните институции и обектите на транспортната инфраструктура. Под паника са вдигнати специфичните елементи на полицията ОМОН и Специалният отряд за бързо реагиране на Националната армия. Всичко стартира със известие в обществените мрежи, че съветската войска е блъснала лагер на военната формация „ Вагнер “. Основателят ѝ Евгений Пригожин разгласи поход за премахване на военните от властта. Според някои информации частната му войска към този момент е обсадила Ростов и приканва полицията да се съобщи.

От Федералната работа за сигурност призоваха наемниците от “Вагнер ”да не вършат непоправими грешки, да прекратят силовите дейности против съветския народ, да не извършват предателските заповеди на Пригожин и да подхващат ограничения за задържането му ”. Самият Пригожин разгласи, че неговите бойци се намират в град Ростов в Южна Русия и че са свалили военен вертолет на съветската войска, който ги е обстрелвал. 

" Няма да могат да ни унищожат. Имаме цели. Всички сме подготвени да умрем. Всичките 25 000, а по-късно още 25 000. Защото умираме за родината. Умираме за съветския народ ", написа той в обществените мрежи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР