Следствена тайна е за какво точно бившият директор на НДК

...
Следствена тайна е за какво точно бившият директор на НДК
Коментари Харесай

Тайна е за какво Боршош е изхарчил парите на НДК

Следствена загадка е защо тъкмо някогашният шеф на НДК Мирослав Боршош е изхарчил парите, избрани за ремонт на постройката, където ще гостуват участниците в европредседателството ни. Това стана ясно на брифинг на представител на основния прокурор Румяна Арнаудова

" Напълно допустимо е да се стигне до събиране на доказателства, които да обосноват по-високия размер на породената имуществена вреда за страната ", сподели още Румяна Арнаудова.

На въпрос дали има някой, който е бил над Боршош и да е трябвало да бъде наясно с осъществените нарушавания, Арнаудова отговори по този начин " Ако отговоря на този въпрос,ще би трябвало и незабавно да отговоря кой е идващият обвинен. Когато имаме сигурни доказателства за присъединяване, в случай че има изобщо такова и на други лица, тогава ще го обявим публично и обществено ".

 Обвиниха някогашния началник на НДК Мирослав Боршош Обновена
Обвиниха някогашния началник на НДК Мирослав Боршош

Той е с " Подписка " за нецелесъобразно харчене и умишлена занемареност

Тези 1,700 млн. лв. са окончателно изгубени и с тях са заплатени действия, които не влизат изрично в задачите, за които са отпуснати тези средства, а точно - за реорганизация на постройката, изясни представителят на основния прокурор.

Арнаудова посочи, че това са началните и работните обвинявания във връзка с Боршош, защото продължава анализът на изисканите и към този момент получени над 4000 контракта, които той е сключил в качеството си на изпълнителен шеф. Договорът, за който му е повдигнато обвиняване за умишлена занемареност е за използването на лекия автомобил " Лексус ".

Арнаудова изясни, че не престават да събират доказателства за разходването на средства по останалите контракти. " Според нас, на пръв взор, има много такива контракти, тъй че евентуално следва покачване на обвиняване и за други сходни закононарушения ", съобщи Арнаудова.

 И Борисов да изяснява дружно с Боршош за НДК, желаят от ДСБ
И Борисов да изяснява дружно с Боршош за НДК, желаят от ДСБ

Намаляването на прага на разплащанията кеш е финансово иго

По първото му обвиняване - нецелево консумиране на средства, съставляват част от средствата, които са му били отпуснати по силата на решение на Министерския съвет в размер на 17 млн. лв..

До в този момент е открито, че от момента на отпущането (в частност 23 август предходната година) до края на януари тази година, средствата, които са били изразходвани нецелево, са на стойност към 1, 700 млн. лева Назначена е спомагателна съдебно-счетоводна експертиза, която да откри каква част от целевите средста са изразходвани до края на мандата на Боршош, т.е до месец юни.

 Мирослав Боршош напуща НДК
Мирослав Боршош напуща НДК

Дни след възобновяване на поста, шефът на НДК напуща самичък

Тя посочи, че чакат Агенцията за държавна финансова ревизия да завърши финансовата ревизия на НДК, с цел да стане ясно дали тази институция е открила правомерност или незаконност по отношение на извършените публични поръчки за ремонта на постройката на НДК.

" Това може да повлече и увеличение на нецелево разходваните средства ", разяснява Арнаудова. Тя бе безапелационна, че в случай че съберат доказателства за виновност на други лица, спецзвеното няма да се поколебае да повдигне обвиняване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР