Следователят Петко Петков от специализиран отдел 02 Криминален в Националната

...
Следователят Петко Петков от специализиран отдел 02 Криминален в Националната
Коментари Харесай

Председателят на камарата на следователите Петко Петков е предложен за член на ВСС от около 200 следователи

Следователят Петко Петков от профилиран отдел 02 " Криминален " в Националната следствена работа (НСлС) е препоръчан за избирателен член на Висшия правосъден съвет (ВСС), оповестиха от пресцентъра на съвета. Мандатът на настоящия състав на Висш съдебен съвет изтича на 3 октомври.

Петков е препоръчан за член на Висш съдебен съвет от към 200 следователи от Национална следствена служба, окръжните следствени отдели в окръжните прокуратури в страната и следствените отдели в Софийската градска прокуратура и Специализираната прокуратура.

Според тях той има нужните персонални, професионални и нравствени качества, да бъде определен за член на съвета от квотата на следователите. Като показват още, че Петков е " почитан и приет, като доста добър следовател и админ, сътрудник и правист, ползващ се с престиж, с умения за работа в екип ".

От 2014 година и досега, Петко Петков е ръководител на Камарата на следователите в България. През 2016 година следовател Петков е отличен с почетен знак от Съюза на юристите в България. Награждаван е и три пъти със заповед на основния прокурор със " Служебна признателност и грамота ".

Петко Петков стартира професионалната си кариера през 1995 година като помощник-следовател в Районна следствена работа - Елин Пелин, а през 1996 година е следовател там. От 6 ноември 1996 година е заместник-ръководител на Районна следствена работа - Костинброд, като извършва и функционалностите на началник на същата. През 1998 година е следовател в Стопанския отдел на Столичната следствена работа, а от 2000 година е началник на Осмо Териториално поделение при Столичната следствена работа.

През 2002 година е определен за шеф на Окръжна следствена работа - Благоевград, а от 2005 година е шеф на Столичната следствена работа. В интервала от 2010 година до 2014 година е заместник-директор на Националната следствена работа, след което и до сегашния миг е следовател там.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР