Следовател, който е разследвал случай, свързан с главния прокурор Иван

...
Следовател, който е разследвал случай, свързан с главния прокурор Иван
Коментари Харесай

Правосъдният министър твърди, че следователят, който го разпитал за Митко Каратиста, бил преместен

Следовател, който е разследвал случай, обвързван с основния прокурор Иван Гешев и предприемача Димитър Спасов – Митко Каратиста, е бил намален и значимите му каузи са били отнети. Следователят е съобщил това на служебния правосъден министър Иван Демерджиев, минути откакто.

Припомнете си какво разказа тук:

В началото на месеца министърът описа, че е бил заплашван с основния прокурор от към този момент някогашния притежател на охранителната, по-известен като Митко Каратиста. Според описа на министъра случката е от началото на 2020 година Тогава Демерджиев е бил ръководител на Пловдивската адвокатска гилдия, която въстана против основния прокурор Иван Гешев през 2019 година Заплахата била не с момчетата от " Делта ", а с намесата на. Поводът бил остарял спор за фотоволтаичен парк, където охранителите от " Делта гард " нахлули със мощ. В началото били спрени от полицията, само че се настанили там за месеци и нито Министерство на вътрешните работи, нито прокуратурата реагирали.
Правосъдният министър се прицели в основния прокурор през някогашния кмет на Пловдив Иван Тотев
" В досиетата с изключение на дневният ред за съвещанието, има и материали, свързани с прекратяването на три досъдебни производства във връзка с...

Министърът споделя, че Митко Каратиста му е обяснил, че може да стане мотив за дело в Специализираната прокуратура. След това Демерджиев е дал пояснения по този случай пред Министерство на вътрешните работи и прокурорското досъдебно произвеждане. Те са подкрепени с показания от още един човек. Следователят, който е водил разпита на Демерджиев, след това  e бил махнат, с цел да се занимава с други “тривиални каузи ”.

“Следователят, който ме разпитваше, ми написа след изявлението ми, че е върнат в друга работа ”, сподели Демерджиев пред БТВ.

“Самият факт, че ми писа минути, откакто публикацията излезе, значи, че той е желал да реализира дейности по това досъдебно произвеждане. С такива усещания съм останала ”, сподели Демерджиев.

До в този момент прокуратурата не е коментирала изявлението на правосъдния министър. Висш съдебен съвет също не се е задействал да прави инспекция. Реакция имаше единствено от Митко Каратиста, който на излизане от ГДБОП преди две седмици и заплаши Демерджиев ”с доста проблеми ”. Не излиза наяве какви тъкмо.
Висш съдебен съвет желае от министъра всички доказателства за прокурорите от " Осемте джуджета "
Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет изиска от министъра на правораздаването Иван Демерджиев да показа всички доказателства във...

Спасов прикани правосъдния министър Иван Демерджиев да се явят дружно на полиграф. " Той стана министър с помощта на една неистина и желае да стъпи върху главите на основния прокурор и мен, с цел да се издигне в кариерата си ", безапелационен беше той.

Министърът " заблуждава Бойко Рашков, а Рашков заблуждава Румен Радев в изказванията си " против компанията. Спасов съобщи, че има преписка сред правосъдния министър и Бойко Рашков, от която се вижда " Иван Демерджиев какви инструкции дава на вътрешния министър ".

Каратиста се закани, че " този " няма да го остави: " Няма да занимаваме институциите да се съдим. Демерджиев ме попита дали знам кой е. Отговорих му, че съм го виждал по малкия екран при митингите против основния прокурор ".

 

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР