Следобедната дрямка ободрява като кафето, но без страничните ефекти от

...
Следобедната дрямка ободрява като кафето, но без страничните ефекти от
Коментари Харесай

Следобедната дрямка е по-полезна от кафето

Следобедната сънливост ободрява като кафето, само че без страничните резултати от стимуланта, като приучване или нарушен сън през нощта, заяви в. "Дейли мейл ", базирайки се на австралийски експерти.

Д-р Никол Ловато от университета Флиндърс откри, че вниманието на хората, които постоянно спят денем, е по-изострено, в сравнение с тези, които си разрешават да подремнат единствено случайно.

Следобедният сън е доста известен. Около 50 % от хората придрямват най-малко един път седмично. Той е доста потребен, тъй като като се изключи че ободрява, усъвършенства когнитивните функционалности, времето за реакция, краткосрочната памет, даже настроението.

Колкото по-дълъг е следобедният сън, толкоз по-ободряващ е той, твърди доктор Ловато. Продължителността му би трябвало да зависи освен от наличното време, само че и от проектите ни за вечерта. Ако спим час или два следобеда, вечерта ще заспим по-трудно и нощният ни сън ще е по-кратък.

Ако можем да отделим час и половина за сън денем, ще извлечем изгодата от дълбокото заспиване. В противоположен случай и 10-15-минутна отмора могат доста да ни освежат и да подобрят умствените ни индикатори, като изгодата продължава няколко часа, поучава доктор Ловато.

"Кратката сънливост е доста потребна, тъй като човек не се усеща провиснал или зашеметен, откакто се разсъни - сподели доктор Ловато. - Причината е, че за толкоз малко време не може да се заспи надълбоко ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР