След временно спиране на валежите през нощта срещу петък, от

...
След временно спиране на валежите през нощта срещу петък, от
Коментари Харесай

Посрещаме националния празник с дъжд, сняг, облаци и студ

След краткотрайно прекъсване на преваляванията през нощта против петък, от югозапад чакаме новото им активизиране над крайните източни и югозападни региони от България. По високите западни полета те ще са примесени и от сняг, сочи извънредната прогноза на Meteo Balkans.

Над останалата част от страната времето ще се задържи с променлива облачност, а в Дунавската низина и Горнотракийската равнина ще бъде и мъгливо. Ще духа сдържан североизточен вятър.

Минималните температури ще се намалят и ще са сред 2°С и 5°С. Малко по-високи ще са те над крайните югозападни региони – до 5-7°С.

В деня на националния ни празник ще доминира облачно и мъгливо време и над цялата страна ще превали дъжд.

Сняг ще падне в Рило-Родопската област и над Стара планина.

Към края на деня преваляванията последователно ще стопират и облачността краткотрайно ще се раздра над Дунавската низина.

Максималните температури едва ще се намалят и ще са сред 7-9 °С.

Времето в София:

В утринните часове времето в София ще е най-вече облачно, с превалявания от дъжд и сняг. Временни спирания на преваляванията чакаме в следобедните часове. Ще духа слаб източен вятър.

Минималните температури ще са сред 2°С, а оптималните – едвам до 6°С.

Времето в планините:

През деня ще доминира облачно време и на доста места над Рило-Родопския масив и Западна Стара планина ще превали сняг. Ще духа слаб югоизточен вятър.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 3°, на 2000 метра - към минус 2°.

Времето по Черноморието:

Ще доминира променлива облачност с превалявания от дъжд до обяд. Следобед от югозапад те ще стопират, най-късно по Северното ни Черноморие.

Ще духа слаб до сдържан вятър от североизток. Максималните температури ще са 5°-8°С. Вълнението на морето - 2-3 бала.

Прогноза за фини прахови частици:

Очакваме покачване на фини прахови частици над по-големите градове. Стойностите ще са сред 70-100/м3 при норма към 50 мкг/м3.

Времето на Балканите:

Ще се задържи най-вече облачно и на доста места с превалявания от дъжд. По-значителни ще са те по адриатическото крайбрежие, където ще има условия и за гръмотевици. В планините ще превалява сняг.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР