След време можем да кажем Сбогом на пластмасовите бутилки за

...
След време можем да кажем Сбогом на пластмасовите бутилки за
Коментари Харесай

Бутилката за еднократна употреба, в която няма пластмаса и се разгражда за 3 седмици

След време можем да кажем " Сбогом " на пластмасовите бутилки за вода като опция за еднократна приложимост.

Или най-малко на това се надява британецът Джеймс Лонгскрофт, създал нов тип бутилки, в които не е употребена пластмаса и могат да се разграждат в границите на три седмици.

Негова разработка е така наречен The Choose Water bottle, която може да стане опция на познатите ни такива от пластмаса, написа Business Insider.

Външната обвивка на тези бутилки е направена от рециклирана хартия, а вътрешната - от особено създаден от Лонгкрофт композитен материал.

Всички употребявани за производството им съставки могат да се разградят изцяло за три седмици, в случай че бъдат оставени във вода или бъдат изхвърлени на сметището. Също по този начин те не са рискови, в случай че бъдат погълнати от морски жители или други животни.

" Що се отнася до капачката, която е стоманена, тя раждясва и се разгражда за към година ", споделя Лонгкрофт пред Evening Standard. За съпоставяне при пластмасовите бутилти този развой лишава стотици години.

В момента следва създаването да получи лиценз, а основателят й да стартира да набира капитал за производството. По неговите думи първите бутилки ще могат да се появят на пазара до края на тази година, като ще могат да се продават на цена от към 85-90 пенса.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР