След вече няколко сигнала срещу доц. Атанас Мангъров заради изречени

...
След вече няколко сигнала срещу доц. Атанас Мангъров заради изречени
Коментари Харесай

И прокуратурата се захвана с Мангъров - заради ковид ваксините

След към този момент няколко сигнала против доцент Атанас Мангъров поради изречени лъжи по тематиката КОВИД и имунизациите против ковид, Софийската районна прокуратура се е самосезирала и е почнала инспекция, оповестява в. " Сега ".

Прокуратурата ревизира дали доцент Мангъров всява суматоха с изречени в народен ефир думи. Става въпрос за следното: "..... тези 564 души, които са умряли, са умряли, тъй като са имунизирани ". Ако в последна сметка се потвърди, че Мангъров е всял суматоха с подправени вести, то той може да влезе в пандиза за период от до 2 години или до 5 години при настъпили обилни нездравословни последствия и да заплати сред 10 000 и 50 000 лева санкция (чл. 326 от Наказателния кодекс). Заради тези думи здравното министерство и Изпълнителната организация по медикаментите (ИАЛ) излязоха с публична позиция и опровергаха думите, а Лекарският съюз сезира Столичната комисия по професионална нравственос.

" В народен ефир доцент Мангъров съобщи: "..... тези 564 души, които са умряли, са умряли, тъй като са имунизирани ". Разликата сред " умряли имунизирани " и " умряли, ЗАЩОТО са имунизирани " може да е единствено една дума, само че тя прави казаното от доцент Мангъров откровена неистина. Лъжа, която си " играе " със страховете и терзанията на хората ", се споделя в позицията на Лекарския съюз.
Шефът на БЛС за Мангъров: Лекар, който популяризира подправени вести, не може да се назовава доктор
" Лекар, който популяризира подправени вести, не може да бъде наименуван доктор ", сподели Иван Маджаров, началник на Българския лекарски съюз, по...
Прочети повече
Интересното в тази ситуация е, че още при започване на декември, 2021 година има подаден съответен сигнал против Мангъров - поради друго изявление. Сигналът е до Етичната комисия на Българския лекарски съюз. Към 19 януари обаче комисията още нямаше решение и мислеше - над месец и половина след подаване на сигнала!

Справка в уеб страницата на Народното събрание демонстрира, че Атанас Мангъров към този момент е регистриран като помощник на депутата от " Възраждане " Елена Гунчева. Макар че беше претендент за народен представител на АБВ, през последните месеци Мангъров е бранител на тезите на " Възраждане ". Нещо повече - той влиза в работната група, за която " Възраждане " се контракти с премиера Кирил Петков и която би трябвало да разиска коронавирус ограниченията в България.

Още: Спомен с марка " Мангъров ": Не чакам втора вълна, никога епидемиологични гърмежи

 

Още от КРИМИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР