След вчерашната среща с президента на САЩ технологичните гиганти изразиха

...
След вчерашната среща с президента на САЩ технологичните гиганти изразиха
Коментари Харесай

След срещата с Байдън Google и Microsoft са готови да изразходват $30 милиарда за кибербезопасност

След вчерашната среща с президента на Съединени американски щати софтуерните колоси показаха подготвеност да вземат най-активно присъединяване в обезпечаването кибербезопасността на страната. За постигането на тази цел огромните компании са подготвени да изразходват десетки милиарди долари, както и други запаси.

Срещата се състоя през вчерашния ден след поредност хакерски атаки, в това число против разработчика на профилиран програмен продукт SolarWinds, който извършва другите държавни поръчки, както и против стратегически значимата за Съединени американски щати тръбопроводна компания Colonial Pipeline.

Списъкът от ограниченията, които би трябвало да бъдат подхванати, включва създаването на нови стандарти за обезпечаване на кибербезопасността, създаването и даването на бизнеса на профилирани софтуерни и хардуерни принадлежности за отбрана, както и обучаването на специалисти. Към сегашен ден Съединени американски щати разполага с към 500 хиляди експерти по битка с киберзаплахите. Байдън показа, че е належащо по-детайлно образование на специалистите в тази област.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР