След вчерашната изключително успешна световна премиера на Dirtmusic, част от

...
След вчерашната изключително успешна световна премиера на Dirtmusic, част от
Коментари Харесай

Концертите на Аларма Пънк Джаз“ до началото на лятото!

След вчерашната извънредно сполучлива международна премиера на Dirtmusic, част от честванията на 10-годишнината на предаването „ Аларма “ и фестивала „ Аларма Пънк Джаз “ на БНР, екипът ни ви е подготвил още (както споделя Джон Лури) „ странна и прелестна музика “ до началото на летния сезон. Само в границите на идващите две седмици ще видите и чуете онлайн:

 Автор: Петко Чернев Luca Ciarla Quartet на 23 май в Първо студио на БНР
Една от най-оригиналните джаз обединения на актуалната италианска сцена, квартетът на виртуозния цигулар Лука Чарла, ще показа музиката си онлайн за първи път пред софийската аудитория по покана на Италианския културен институт и, несъмнено, „ Аларма Пънк Джаз “. Цигуларят Лука Чарла има сериозна фестивална и концертна биография през последните години – участия на разнообразни типичен, джаз и уърлд мюзик фестивали от Мелбърн до Монреал, от Хонг Конг до Рио де Жанейро и от Шотландия до Балканите, откъдето минава и актуалното му турне. Стилистиката на квартета е истинска среща на езика на актуалния джаз с италианския фолклор и средиземноморското звучене. Последният албум на четиримата ViolinAir е записван в Тайланд по време на дълго и плодотворно азиатско турне и съдържа както истински композиции, по този начин и изключителни аранжименти на международни класики в джаза, които сигурно ще разпознаете. Музикантите, с които Лука Чарла идва в София, са Антонио Де Лука (акордеон), Маурицио Пероне (контрабас) и Франческо Саворети (ударни).
Билети – на касата на БНР, както и в системата на EpayGo и на касите на EasyPay в цялата страна.

Symbio – авангард-фолк от Швеция на 25 май в Първо студио на БНР  Автор: София Зашева
Посолството на кралство Швеция , дружно с триото за средновековна музика Ambient Folklore и „ Аларма Пънк Джаз “ ще показа на сцената на Първо студио един необикновен дует за хърди-гърди и акордеон от Стокхолм. Силното театрално наличие на двамата музиканти от Symbio, както и новаторското им звучене, им донасят премията „ Най-добър нов актьор на годината “ на Шведските награди за фолк и уърлд музика през 2016 година Концертите им с истинска авторска музика са изпълнени с персонални и пъстри истории, разказвани по едно и също време радостно и съществено.
Билети  можете да закупите онлайн системата на EpayGo и на касите на EasyPay в цялата страна, a за деца до 13-годишна възраст (с придружител) входът е безвъзмезден.

 Автор: Петко Чернев Джеймс Лег и Mental Architects в София и Пловдив на 31 май и 1 юни
Финалът на „ Аларма Пънк Джаз “ за сезона е с клавирен дърти рокендрол Апокалипсис, пред-блус и пост-хардкор с дяволското дуо на Преподобния Джон Уесли Майерс от Тенеси, прочут повече като Джеймс Лег (James Leg). Музиката на Джеймс Лег е обред, признание, „ кръв по клавишите ” (ако би трябвало да използваме заглавието на един от албумите му) и неизбежно филтриране.

И двата концерта са със специфичното присъединяване на Mental Architects, които предишния месец се преродиха също като (пост)апокалиптично дуо с ЕР-изданието Truesight. Билети и за София, и за Пловдив – отново в EpayGo и на касите на EasyPay.

И след това идва лятото, когато по остаряла традиция по стратегия „ Христо Ботев “ ще излъчим повторения на някои от най-хубавите ни концерти от последната година – тези на Криста Бел , на Джарбо , на 2henning , на японците Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso U.F.O. , както и на невероятния Тацуя Йошида . И тъй наречените
A есенният ни сезон ще стартира още в края на август. Но детайлностите ще ги узнаете, когато му пристигна времето. Спокойно, при всички положения точно вие, които слушате постоянно стратегия „ Христо Ботев “, ще сте първите.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР